Meny
Annons

Nu är allt klart inför prinsessan Ragnhilds begravning

Annons

I söndags gick kung Haralds syster Ragnhild bort. Nu är allt klart inför hennes begravning. Den 28 september kommer släkt, familj och vänner följa henne till den sista vilan.

Begravningen för Hennes Höghet prinsessan Ragnhild, fru Lorentzen, kommer att hållas i slottskapellet fredagen den 28 september 2012, står det att läsa på norska hovets hemsida. Prinsessan kista är planerad att komma fram till Oslos flygplats Gardermoen, från Brasilien, på lördag, den 22 september. Hans Majestät Konungen och Hennes Höghet Prinsessan Astrid kommer att närvara för att ta emot kistan, berättar hovet.

Prinsessan Ragnild och prinsessan Astrid med kung Harald.

Begravningen för prinsessan Ragnhild kommer sedan, som sagt, att hållas i slottskapellet fredagen den 28 september 2012, klockan 12:00. Kung Harald och drottning Sonja, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Astrid och prinsessan Märtha Louise kommer att vara närvarande. Biskop Ole Christian Kvarme och Olav Dag Hauge kommer hålla i ceremonien. Begravningen kommer att följas av en mottagning på slottet värd konungen och drottningen. Prinsessan Ragnhild kommeratt få sin sista vila i Asker kyrka.

Läs mer på norska hovets hemsida här››

Av Johanna Lejon
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Stor sorg i Norge››

Kunglig filmpremiär i Norge››

Annons
Annons
Kommentarer

8 kommentarer till “Nu är allt klart inför prinsessan Ragnhilds begravning”

 1. 1. Lollo

  lite info om de smycken som prinsessan burit genom åren
  http://members2.boardhost.com/royal-jewels/msg/1347871322.html

 2. 2. caia

  Prinsessan Ragnhild är inte kunglig höghet, inte Prinsessan Astrid heller….
  bara prinsessor !

 3. 3. Hanne

  Bliver det en privat bisættelse/begravelse uden kongelige deltagelse udefra, det ser sådan ud. Prinsesse Ragnhild har familie i alle Europas kongehuse og er datter af en konge, så 120 personer er ikke mange — og det mener jeg, at jeg læste var det antal, der ville deltage og følge hende til hendes sidste hvilested på Asker Kirkegård.
  Er der mon ikke plads til flere i slotskapellet ?

Senaste Kungligt


Till Kungligt »
AnnonsAnnons

Erbjudanden!

Ge bort Spara upp till 211 kr Prova på 4 nr på köpet

Senaste Kungligt


Till Kungligt »
Senaste Kändisar


Till Kändisar »
Senaste Fest och Premiär


Till Fest och Premiär »