Meny
Annons

Svenska hovet – kungen och hans följe

Svenska hovet utgörs av de som bistår kungafamiljen i deras dagliga arbete med de officiella plikterna. Den formella betäckningen är kungliga hovstaterna. De är drygt 250 tillsvidareanställda uppdelade på Hovstaten, Slottsstaten och Kungliga Djurgårdens Förvaltning. Svenska hovet har aningen fler kvinnor än män anställda. Riksmarskalk Svante Lindqvist är chef för riksmarskalksämbetet på svenska hovet.

Läs mer
Annons
Annons

Förlovningen är bekräftad! Familjen informerades om förlovningen igår!

Äntligen! Victoria och Daniel förlovar sig.

Äntligen! Victoria och Daniel förlovar sig.

I söndagskväll informerades statsministern och igår kväll fick den närmaste familjen reda på att det blir förlovning mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Igår kväll informerades hela den närmaste familjen om kronprinsessan Victorias och Daniels förlovning.
- Kungen ville att hela familjen och de närmaste släktingarna skulle känna till nyheten innan medierna fick reda på det, berättar en källa för Svensk Damtidning.
Lyckan är såklart stor hos hela släkten och gratulationer har nått Victoria och Daniel sedan igår kväll. Klockan 13.00 håller regeringen och kungen konselj på slottet och vid den tidpunkten kommer hovet att skicka ut det efterlängtade pressmeddelandet. Nu är det äntligen dags för kunglig förlovning!

Av Jenny Alexandersson
Foto: IBL

Annons

Erbjudanden!

Ge bort Spara upp till 211 kr Prova på 4 nr på köpet
Senaste Kungligt


Till Kungligt »
Senaste Kändisar


Till Kändisar »
Senaste Fest och Premiär


Till Fest och Premiär »
Annons