Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Äntligen såld! Rosenborg-tiaran gick under klubban i Geneve

15 maj, 2014, 08:22 
Annons
Rosenborg-tiara

Äntligen såld! Den danska tiaran såldes i tisdags för nästan två miljoner kronor.

Green-Rosenborg

Kokoshnik-tiaran som vi ju skrev om här om dagen, den så fint bandformade tiaran med pärlor, päronformade diamanter och granater som senast bars av danska grevinnan Ruth av Rosenborg – som dog 2010 – har ju haft svårt att hitta köpare.

Annons

Ingen nappade

Först låg tiaran ute till försäljning på Bukowskis, men ingen nappade.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ägarna har nu gjort ett nytt försök, och nu hos Sotheby’s auktionshus i Geneve, som alltså sänkte utropspriset rejält – från 1,2 miljoner kronor till 370 000 – 600 000 kronor. Och nu gick det bättre.

Trög budstart

I förrgår klubbades smycket, efter en småtrög budgivningsstart som snart tog sig, för 1, 7 miljoner. Och det är ju hyfsat bra, men tyvärr vill köparen vara anonym. Tiaran beställdes av prins Viggo av Danmark, greve av Rosenborg (1893-1970) till sin hustru Eleanore, som vi ser på bilden till höger.

Axel

Paret fick inga barn, och tiaran ärvdes av prins Viggos bror, prins Axel och hans fru, prinsessan Margaretha, och sen vidare till deras son, prins Fleming och hans fru Ruth. Nu när alla är döda, så fanns inga direkt känslomässiga bindningar längre kvar, så tiaran får glädja nån annan istället.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL

 

Annons