Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hallå där Sofia! Hur går det med bröllopsförberedelserna?

11 jun, 2015, 12:26 
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-ibl

Nämen, är det inte en blivande prinsessa vi skymtar! Med telefonen i högst hugg dessutom. Lördagens bröllop närmar sig och för prins Carl Philip och Sofia Hellqvist består de närmaste dagarna av de sista intensiva förberedelserna.

Klockan 14:30 på lördag öppnar slottet för bröllopsgästerna och det är mycket som ska klaffa när den första gästen kliver in genom västra valvet. Prinsparet är mycket involverade i planeringen även om generalmajor Håkan Pettersson leder arbetet. Inget lämnas åt slumpen och när delar av kungafamiljen under torsdagen gjorde sig i ordning för årets Polarprisutdelning stannade Sofia på slottet för förberedelser.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
blommor

Blommorna har anlänt.

Sofia och prinsen har redan repeterat tillsammans med frisören Marwan Marre Hitti och delar av brudnäbbet. Men det är inte bara inne på slottet som det just nu arbetas. Under torsdagen meddelades ett flyg- och drönarförbud över centrala Stockholm mellan klockan 12 och 20 på lördag.

blommor-2-ibl

Blomsterprakt till bröllopet.

Annons

En stor polisinsats ska också se till att det blir lugn stämning på Stockholms gator. Klockan 17:25 avgår ju kortegen med brudparet och den 2,7 kilometer långa kortegevägen spärras av.

myrten

Här kommer de storbladiga myrtenbuskarna, kronprinsessan Margaretas brudmyrten, den som alltid används till de kungliga brudbuketterna. Till vardags står den på Ulriksdals slott.

sofia-2-ibl

Sofia bakom dörrarna med sin telefon.

Annons
victoria-ibl

Även kronprinsessan Victoria skymtades i sin bil.

Av Liv Sander

Foto: IBL

Annons