Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked om covidsjuka drottning Elizabeth, 95: ”Ställer in allt”

22 feb, 2022, 13:45 
Drottning Elizabeth
Det som alla har fruktat är nu ett faktum.
Annons
Kungligheterna som haft covid-19!Brand logo
Kungligheterna som haft covid-19!

Snart 96-åriga drottning Elizabeth klarade sig i två år – men nu när pandemin nästan är över och alla har börjat andas ut så drabbades även hon.

När nyheten kom i söndags verkade allt dock fortfarande vara under kontroll.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth.

Enligt hovet var det business as usual: Drottningen var bara lindrigt sjuk och skulle fortsätta att arbeta hemifrån sin privata våning på Windsor Castle.

Annons

Men nu tvingas man backa. Och efter dagens besked verkar läget plötsligt inte fullt lika ljust längre:

”Då Hennes Majestät fortfarande har milda förkylningsliknande symptom har hon beslutat sig för att ställa in dagens digitala uppdrag. Hon kommer dock att utföra vissa lättare arbetsuppgifter” meddelar hovet.

Drottning Elizabeth i sitt privata vardagsrum på Windsor, några dagar innan hon insjuknade.

Drottning Elizabeth levde länge helt isolerad på Windsor Castle, och försiktighetsåtgärderna var rigorösa i det som då kallades HMS Bubble. De 22 hovanställda som tilläts komma i hennes närhet tjänstgjorde i 14-dagarsperioder. De var då isolerade på slottet och fick inte träffa sina familjer.

Annons

Men nu har de restriktionerna lättat. Flera av de anställda på Windsor uppges ha testat positivt samtidigt som drottningen.

Oron för covidsjuka drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth på Windsor i somras, omgiven av delar av sin personal.

Sina tre doser vaccindoser beräknas drottningen ha fått i januari, mars och oktober 2021, och enligt läkare som uttalat sig i brittiska medier antas hon nu få behandling med antivirala läkemedel. Skulle hennes covid förvärras vore det en katastrof. Hon ska snart fylla 96 och har den senaste tiden varit skör.

Annons
Drottning Elizabeth med sin hund, dorgin Candy
Drottningen med sin dorgi Candy. Nästa onsdag är det tänkt att hon ska vara värdinna för 500 gäster vid den stora diplomatmottagningen på Windsor Castle. Återstår att se hur det går med det.

Foto: TT.

Annons