Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Chockbilderna inifrån lägenheten – skakar om Mette-Marit

13 aug, 2024, 07:28
Mette-Marits son misstänks för kroppskränkning och skadegörelse.
Annons

Förra veckan kom uppgifter om att kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Höiby gripits, efter att en 20-årig kvinna larmat polisen från en lägenhet i Frogner i centrala Oslo.

Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Efter att ha blivit frigiven från arresten, misstänks han nu för brottet kroppskränkning och skadegörelse· Samtidigt har Mette-Marit pausat sina kungliga uppdrag för att bringa klarhet i vad som hänt.

Norska Se och Hör har nu publicerat bilder inifrån den raserade lägenheten. Polisen beslagtog bland annat en kniv, som satt fast i väggen inne i offrets sovrum.

Annons
Marius Borg Höijby
Marius Borg Höijby. Lise Åserud

Letar efter fingeravtryck

Utredarna försöker nu skapa en heltäckande bild av händelseförloppet i lägenheten, från det att Marius kom tills han lämnade lägenheten tidigt på morgonen.

Se och Hör skriver dessutom att specialutbildade kriminaltekniker letar nu efter fingeravtryck och DNA-bevis på kniven.

”Foton polisen säkrat efter att de ryckt ut till lägenheten, i kombination med information de säkrar i förhör och svar på kriminaltekniska utredningar, ska göra det möjligt att återskapa händelseförloppet den aktuella natten”, skriver tidningen.

Annons

Bilderna inifrån lägenheten

Se och Hör har även publicerat bilder inifrån den raserade lägenheten, som bland annat visar en nedriven kristallkrona, glassplitter, och en lampa som brutits i flera bitar.

Trasiga solglasögon, delar från en trasig iPhone och en till synes trasig hårtork syns också på Se och Hörs exklusiva bilder.

Kronprins Haakon uttalade sig om händelsen när han befann sig i Paris för att bevittna de Olympiska spelen.

– I en familj är det viktigt att finnas där för varandra. Det är ju en allvarlig sak när polisen är involverad på det sättet de är. Samtidigt är det inte bra för mig att gå in i detaljerna. Så det bästa är att hänvisa er vidare till advokaten, så att han får uttala sig om saken, sa han då.

Marius Borg Höijby
I norska Se och Hörs senaste nummer publiceras bilder inifrån den trasiga lägenheten. Se och Hör

Foto: TT/Se och Hör

Annons