Det åt kungaparet under galamiddagen i Tyskland - allt om den personliga menyn
Vid varje statsbesök håller kungaparet en svarsmiddag, ofta under besökets andra dag. Svarsmiddagen har alltid kungaparet som värdar och både kockar, porslin, råvaror och annat som behövs för middagen flygs ner från Sverige. Det hela är mycket unikt, storslaget och flott. Svensk Damtidning har koll på vad kungaparet åt under gårdagens bjudning från slottet Charlottenburg.
Middagen inleddes med att det bjöds på cocktailkanapéer. Till förrätt serverades sedan bakad fjällröding med pressad savojkål och citron. Till huvudrätt bjöd man på en renytterfilé på potatis- och selleriterrin med picklade morötter och gulbeta samt svart trumpetssvampsås. Därefter blev det ostbricka med tre svenska ostar och chutney på drottningholmssviskon samt knäckesticks. Till dessert åt man chokladdroppe fylld med hjortronmousse samt Sollidens hallonpannacotta.
Av: Johanna Lejon.
Foto: Jonas Ekströmer/Kungahuset.