Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia, 80, fått trist besked – berättar i direktsändning

19 sep, 2024, 17:00
Drottning Silvia
Drottning Silvia har fått ett trist besked – som kommuniceras i direktsändning.
Annons
Kungafamiljen på partykväll – utan drottning SilviaBrand logo
Kungafamiljen på partykväll – utan drottning Silvia

Drottning Silvia befinner sig just nu i Tyskland, det land hon är född i, där hon betat av fem intensiva dagar.

Förra söndagen påbörjades jobbresan, som under torsdagen hade sin final i Berlin där Silvia bland annat invigt ett nytt Childhood-Haus.

Och resan har såklart en speciell betydelse för Silvia. Hon håller ju Tyskland oerhört kär – men nu nås drottningen av ett tråkigt besked, mitt under jobbresan.

Trista beskedet till drottning Silvia

Drottningen föddes i tyska Heidelberg, och det är inte otänkbart att hon passat på att besöka staden under Tyskland-resan.

Silvia hade nämligen måndagen och tisdagen oplanerade, och staden hon var i innan - Künzelsau - ligger bara en timmes bilfärd från Heidelberg.

Elke Büdenbender och drottning Silvia pratar och ler
Drottning Silvia har under onsdagen och torsdagen befunnit sig i Berlin. Foto: Action Press/Shutterstock

Så mycket pekar på att Silvia även träffat nära och kära under sina dagar i Tyskland. Men hon nås också av ett lite trist besked angående sitt hemland.

Annons

Resan uppmärksammas nämligen också i direktsända Nyhetsmorgon där hovexperten Claes-Johan Larsson är på plats för att diskutera Silvias arbete och invigningen av det nya Childhood Haus.

Men han kan också komma med lite tråkiga nyheter – intresset för den svenska kungafamiljen och Silvia tycks ha svalnat i landet, efter att tidigare varit väldigt stort.

Därför har intresset för Silvia svalnat

Något som Claes-Johan har en möjlighet på:

– Ett större allmänintresse brukar faktiskt dala ut vid den här tiden, i den här fasen av en familj som tillhör de kungliga, då letar man mer efter skandaler och tråkigheter, och våran familj är då nog lite för duktig.

Han säger dock att intresset brukar öka igen när barnen blivit vuxna, och tar som exempel den ålder då prinsessan Estelle kan komma att gifta sig.

Så drottning Silvia har enligt experten inte skapat lika stor uppståndelse i Tyskland som förr, men landet har såklart fortfarande en väldigt speciell plats i hennes hjärta.

Foto: TT

Annons