Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Drottningens ärliga ord om relationen: “Mitt hjärta har gått förlorat”

17 jul, 2024, 19:00
Alice Lövholm
Kung Frederik och drottning Mary.
Nu berättar danska drottning Mary om relationen. Foto:TT
Nu öppnar Drottningen upp sig om relationen och verkligheten bakom den.
Annons
Har du koll på den danska tronföljden?Brand logo
Har du koll på den danska tronföljden?

Drottning Marys namn har varit på mångas läppar de senaste veckorna. Det var inte länge sedan vi kunde se bilder från hennes besök på Grönland när hon blir påkörd av en scooter.

I ett filmklipp kunde vi se hur en scooter komma farandes i hög hastighet och plötligt kör mannen på scootern in i drottningen.

Enligt uppgifter från det danska hovet kom ingen till skada och Mary kunde lämna platsen tillsammans med kung Frederik, prinsessan Josephine och prins Vincent oskadd. Mannen ska inte kört in i drottningen med flit och ska snabbt har uttryckt att han inte visste vad som hände.

Nu riktar sig världens ögon mot drottningen igen när hon öppnar upp sig. Inte om scooter-olyckan utan om en alldeles speciell relation.

Mary och Frederik.
Danska kungaparet var nyligen på besök på sitt älskade Grönland. Foto:Ida Marie Odgaard

"Kan man förlora sitt hjärta?"

Det danska kungaparets besök på Grönland var ett besök i drottning Marys smak. Grönland har nämligen en alldeles speciell plats i hennes hjärta.

Annons

Det var när kung Frederik ville visa Grönland för sin nyblivna fru strax efter deras bröllop 2004 som även drottningen fick upp ögonen för miljöerna där.

Kung Frederik har tidigare berättat om sin kärlek till landet i ett av sina många tal. I ett tal vid Naalakkersuisuts officiella middag i Nuuk bekräftade han kärleken.

– Kan man förlora sitt hjärta till ett folk och ett land? Ja, det kan jag bekräfta. Grönland har en väldigt speciell betydelse för min familj och för mig, sa Frederik i talet.

Nu gör drottningen detsamma.

Kärleken till Grönland

Under familjens senaste besök på Grönland följde ett filmtripp deras resa. Videoklippen resulterade i tv-programmet "Kungliga paret på Grönland" som nu visas på danska TV 2. I programmet intervjuas drottningen som beskriver sin egna kärlek till landet.

– Mitt hjärta har också gått förlorat för Grönland och det grönländska folket, sa Mary till TV 2.

Foto: TT.

Annons