Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här reagerar kungen efter TV4-Anders Pihlblads fråga mitt i intervjun

16 okt, 2024, 20:00
Foto: TV4
Finbesök i Nyhetsmorgon – här intervjuar Anders Pihlblad kungen.
Annons

Kungligt besök i Nyhetsmorgon – ja, det är inte varje dag! Under onsdagens sändning av programmet, rattat av Soraya Lavasani och Anders Pihlblad, gjorde självaste kungen ett gästspel.

Här är kungens viktiga ord till Anders Pihlblad.

Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i NymoBrand logo
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i Nymo

Anders Pihlblad intervjuar kungen i Nyhetsmorgon

Anders Pihlblad är minst sagt rutinerad på det kungliga fältet. I fjol hade han den äran att ratta TV4:s årskrönika om kungafamiljen, och följde med kungligheterna på jobb i Sverige och utomlands.

Annons

Nu var det dags att intervjua kungen, under ett besök till Fortifikationsverket i Eskilstuna. Där var kungen för att ta del av de nya försvarssatsningarna, och Anders fick sig en pratstund med kungen:

– Hur ser kungen på upprustningen av försvaret?, frågar Pihlblad.

– Jag ser det som att det är en väldigt positiv utveckling inom försvaret, och det har ju tyvärr att göra med vår omvärldssituation förstås, som vi alla är väl förtrogna med vad som hänt i omvärlden. Men också, vi måste kunna harmonisera mot NATO:s olika krav kring vad de behöver i händelse av en situation.

Kungen reagerar på Anders Pihlblads fråga

I den viktiga intervjun frågar Anders Pihlblad om kungens tankar kring rådande säkerhetsläge i omvärlden – som förändrats de senaste åren.

– Hur ser kungen på det?

– Ja…Nej…Hehe. Det gäller att följa med och vara såpass informerad och kunna läsa av omvärldsbilden – vad som händer, och vad som kan hända. Och hoppas att det inte händer, det som man är rädd för, men att kunna anpassa sig. Man måste alltid kunna anpassa sig för det oförutsägbara – det kan hända nånting, reagerar kungen då.

Foto: TV4

Annons