Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets besked: Kronprinsessan Victoria valt att lämna Haga slott

20 okt, 2024, 07:00
Det är dags att packa väskorna.
Annons

Det är dags igen – kronprinsessan Victoria ska packa väskorna, bara en vecka efter att hon landat i Sverige efter ett hemligt dop utomlands.

Denna gång lämnar hon Haga slott ihop med prins Daniel, för ett riktigt kungligt powermöte.

Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel åker till Berlin

Under måndagen blir det nämligen galej med kungligt extra allt – när det nordiska ambassadkomplexet i Berlin firar 25 år. Det är en gemensam anläggning där samtliga fem nordiska länder har sina ambassader i Tyskland, där alla har sina egna hus men delar på det gemensamma Felleshuset.

Annons

Nu är det alltså 25 år sedan ambassadkomplexet stod klart, och det ska firas rejält.

Kronprinsessparet åker ned för att närvara under dagen, som också innefattar en middag hos förbundspresidenten – och det kommer bli många kära återseenden.

Både Norges kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon, och Danmarks kung Frederik och drottning Mary kommer befinna sig i Berlin för att fira – här snackar vi kunglig glans gånger sex!

Det norska kronprinsparet, det svenska kronprinsessparet och Danmarks kungapar
Här snackar vi inte bara kungliga kollegor. Både Haakon och Mette-Marit, och Frederik och Mary står kronprinsessparet mycket nära privat. Håkon Mosvold Larsen
Annons

Kronprinsessan Victorias relation till kung Frederik och kronprins Haakon

Ja, med sina späckade scheman är det inte alltför ofta de skandinaviska kungligheterna hinner ses. Men varje gång de lyckas få en lucka privat, eller att deras officiella scheman överlappas, blir det mycket skratt och prat om gamla minnen.

Victoria har ju sagt att hon ser både Haakon och Frederik som sina bröder, och medan Mary är gudmor till Estelle, är Victoria gudmor till Mette-Marits Ingrid Alexandra – de är som en enda stor familj!

Förutom att de har roligt ihop, och delar många intressen såsom friluftsliv, naturen och sportande – delar ju Victoria, Haakon och Frederik ett alldeles särskilt öde som tronarvingar.

Frederik har redan tagit över tronen efter sin mor, och för Haakon och Victoria är det det som väntar. Under åren har de alltid kunnat vända sig till varandra för stöd, och det har varit ovärdeligt för Victoria att kunna prata med några av de få som vet exakt vad hon går igenom.

Kronprinsessan Victoria, kung Frederik från Danmark och kronprins Haakon på Grönland.
Det blev mycket skratt när Victoria, Frederik och Haakon åkte på resa till Grönland ihop 2009. JONAS EKSTRÖMER / TT

Foto: TT

Annons