Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så rivstartar kungafamiljen höstterminen

18 jul, 2017, 10:49
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
De har många spännande möten, invigningar och prisutdelningar framför sig.
Annons

Just nu vilar kungafamiljen upp sig på Solliden efter Victorias storslagna 40-årsfirande. Men om bara några veckor drar den kungliga representationen igång igen – för full maskin. Hovet har precis fyllt på i kalendern och enligt den kommer de flesta familjemedlemmarna att vara tillbaka i kungens tjänst redan i slutet av augusti. Prinsessan Sofias schema är dock oförändrat då hon och Carl Philip välkomnar sitt andra barn i september. Mot slutet av sommaren kommer hon alltså att vara höggravid med Gränslösa mötens hållbarhetsseminarium, i Båstad den 2 augusti, som sitt sista officiella uppdrag. Carl Philip ser vi vid Lidköpings årliga kartingtävling där prinsen delar ut sin pokal, den 5 och 6 augusti.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia går på mammaledighet – men för resten av kungafamiljen är höstterminen full av uppdrag.

Kronprinsessan Victoria inleder hösttermin med de frågor hon värnar om allra mest. Henne ser vi måndag, den 28 augusti, på World Water Week i Stockholm. Den 6 september deltar dessutom hon och kungen i Royal Colloquiums 25-årsjubileum på Confidencen vid Ulriksdal. Ett miljömöte som ju kungen var initiativtagare till när det begav sig. Och far och dotter fortsätter att jobba ihop veckan efter då konferensen “Stockholm Security 2017: Secure Cities in an Insecure World” äger rum på Artipelag i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria jobbar med pappa kungen.

Silvias höst verkar bli lika intensiv som den i fjol. Med Sofia på mammaledighet och prinsessan Madeleine i London fortsätter drottningen att dra ett stor lass när det kommer till den kungliga representationen. Till skillnad mot kungabarnen så har hon och kungen uppdrag nästan hela augusti. Silvia ska bland annat närvara vid “De gamlas dag” i Ekebyhovs slottspark, den 23 augusti, och Silviasjuksköterskornas utbildningsstart, den 28 augusti.

Annons

Kungaparet ska dessutom ta emot Kazakstans president Nursultan Nazarbajev för ett statsbesök den 12–13 oktober.

Kungaparets höst verkar bli lika intensiv som den i fjol.

Och medan drottningen umgås med seniorer åker prins Daniel till Tylösand för att vara med på SNS Tylösandskonferensen, som i år kommer att handla om den växande ojämlikheten i många länder i västvärlden och demokratins framtid. För honom blir det dessutom möten med Prins Daniels Fellowship, den 25 augusti, Idrottens dag, den 10 september, och utdelning av Prins Daniels forskningsanslag, den 28 september.

Daniel fortsätter att jobba med idrotts- och hälsofrågor.

Madeleines höstkalender gapar, än så länge, ganska tom och innehåller bara ett officiellt uppdrag. Den 21 augusti närvarar hon vid invigningen av Europamästerskapen i ridsport i Göteborg. Ett uppdrag som prinsessan gör utan Chris O’Neill.

Annons

Foto: IBL, Stella Pictures

Kronprinsessan Victoria 40 år! Köp vackert samlarobjekt direkt från Svensk Damtidning!

Här är ett unikt samlarobjekt och vacker minnessak från Kronprinsessan Victorias 40-årsdag!

Som en hyllning till Kronprinsessan Victoria och hennes 40-årsdag tog den Kungliga Hovleverantören Paradisverkstaden fram en fantastiskt vacker version av den kända vasen “Fröhus”.

Vasen är inspirerad av den skulptur som Kronprinsessan fick av Paradisverkstaden på sin 40-årsdag.

Missa inte detta unika tillfälle att köpa ett samlarobjekt till ett fantastiskt pris – direkt från Svensk Damtidning!

Begränsat antal: Läs mer och beställ direkt här!

Läs mer och beställ vasen här

Annons