Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet prisade Årets Ölänning

16 jul, 2013, 09:22
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

I måndags deltog kungaparet vid utnämningen av “Årets Ölänning” på Sollidens slott på Öland.

Kung Carl Gustaf, tillsammans med drottning Silvia, delade i måndags ut priset “Årets Ölänning” till den trefaldigt Oscarsbelönade ljuddesignern Per Hallberg. På bilden ser vi också Per Hallbergs dotter Svea.

Per Hallberg är ljuddesigner och och som det heter, känd från Hollywood med tre Oscars i bagaget. Han har skapat ljudet i filmer som Skyfall, Braveheart och The Bourne Ultimatum.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Juryns motivering löd:

“Per Hallberg är en äkta ölänning som lyckats med bedriften att erövra tre Oscars-statyetter för sitt arbete som ljuddesigner i filmens värld. Han försitter aldrig ett tillfälle att i offentliga sammanhang lyfta fram Öland och landskapets kvaliteter. Hans internationella framgångar gör honom till en förebild såväl i Hollywood som på Öland.”

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press/Patrik Österberg

Annons