Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Marius Borg Høiby har flytt landet efter skandalen – lämnar familjen

28 aug, 2024, 18:11
Mamma Mette-Marit är kvar i Norge när sonen flyr.
Annons
Kronprins Haakon om skandalen kring Marius Borg Höiby: ”Allvarlig sak”Brand logo
Kronprins Haakon om skandalen kring Marius Borg Höiby: ”Allvarlig sak”

Det har stormat kring kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby efter att han gripits misstänkt för misshandel av en kvinna han haft en relation med, och skadegörelse efter att ha vandaliserat offrets lägenhet.

Efter det har skandalerna avlöst varandra, och fler uppgifter om Marius stökiga förflutna har kommit upp till ytan.

Nu rapporterar norska VG att kronprinsess-sonen under onsdagen lämnade landet, och skymtades på flygplatsen i Italien. Han ville inte svara på frågor av tidningens reporter.

– Absolut inte, sa Marius kort och gott.

Marius Borg Høiby lämnar landet

Nu har Marius alltså lämnat landet, och har skymtats i Italien.

Resten av familjen är kvar i Norge, och ska närvara vid prinsessan Märtha Louise bröllop med Durek Verrett, ett firande som kickar igång redan under torsdagen.

Annons

Det stod klart redan sedan innan att Marius inte kommer närvara – och enligt kronprins Haakon tackade han nej redan innan sommaren.

Förhör pågår fortfarande – men det verkar inte stoppa Marius från att lämna Norge. Han har själv bekräftat delar av händelseförloppet i ett uttalande:

”Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag begick kroppsskada och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett bråk”

Efter det omtalade gripandet har andra uppgifter om Marius kommit fram i pressen. För sju år sedan ska han ha blivit tagen av polis på en festival, efter att de misstänkt att han brukat narkotika, något han själv erkände på plats.

Foto: TT

Annons