Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Norska drottningens sorg efter beskedet om Silvia – visste inte att det var så illa

19 sep, 2024, 18:00
Drottning Sonja och drottning Silvia
TT
Drottning Sonja sörjer efter att ha fått beskedet om drottning Silvia.
Annons

Drottning Silvia är i sorg. Och den har haft en direkt inverkan på hennes motsvarighet i Norge, drottning Sonja.

Planen var att de båda drottningarna skulle inviga höstens utställning på Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården. Det var ett sällsynt tillfälle för Silvia och Sonja att träffas och språkas.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Drottning Sonja ledsen – efter nyheten om drottning Silvia

Men så fick Silvia lämna återbud.

Drottning Sonja och drottning Silvia
Det blir ingen återförening på fredag! TT

– Anledningen till att Drottningen tyvärr inte kan delta är att Drottningens svägerska, hennes bror Ralf Sommerlaths hustru Charlotte, har gått bort. På fredag är det en privat begravning, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons

Ingen visste att det var så illa ställt med stackars Charlotte. Det vi vet är att Silvia lämnade OS i Paris i augusti för att ta ett blixtflyg till Belgien och brodern Ralf.

Caroline Vagle är kungaexpert på norska Se og hör. Hon har stenkoll på den norska kungafamiljen – och vet att Sonja verkligen hade sett fram emot att få krama om Silvia på fredag.

– Drottning Sonja är helt klart ledsen för att hon inte får träffa sina goda väninna, men hon har naturligtvis stor förståelse för att drottning Silvia måste lämna återbud, säger Caroline.

– Den svenska och den norska kungafamiljen står varandra väldigt nära och jag är säker på att drottning Sonja visat sitt stöd för drottning Silvia i en tuff tid.

"Sonja och Silvia har ett starkt band"

Caroline kan vittna om att drottningarna har en väldigt stark vänskap.

– Sonja och Silvia gifte båda sig in i en kungafamilj som en kvinna av folket och delar därför mycket tillsammans. Det är helt enkelt erfarenheter som väldigt få andra delar, och jag kan tänka mig att det har knutit dem samman. Det har varit ett bra stöd för varandra på det sättet. Familjerna står generellt varandra nära, det ser vi speciellt väl i den yngre generationen. Kronprinsessan Victoria har ju sagt att hon ser på kronprins Haakon som en bror!

Annons