Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så kan ni fira kungens födelsedag

24 apr, 2012, 08:55
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kungens födelsedag firas som vanligt på Kungliga slottet  – i den kungliga kalendern idag ser vi dock bara drottningen och prins Carl Philip som deltagare förutom kungen då förstås.

Annons

Den 30 april, firas kung Carl Gustaf på sedvanligt sätt på Yttre borggården på det Kungliga slottet. Vid 11.45 kommer kungen ut från Västra valvet, sedan går han upp till högvaktsflygeln och vid 12.20 kommer kungen ut på Yttre borggården. Det är då som barn får ge sina blommor till kungen.

Kungliga kalendern

Just i skrivande stund står det att  läsa i den kungliga kalendern på hovets hemsida att bara drottning Silvia och prins Carl Philip kommer att deltaga, men detta kan säkert komma att ändras innan det är dags för födesedagsfirandet. Vi hoppas ju givetvis på att få se kronprinsessparet på balkongen, med sin lilla flicka den söta prinsessan Estelle…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Victoria och Daniel med på presidentlunchen››

Kungliga modebloggen om kronprinsessan på lunch››

Estelle – vår nya Hagasessa››

Annons