Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Situationen med Chris och Madeleine – tas upp i utländsk press

16 okt, 2024, 05:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Nu uppmärksammas parets nya liv i utlandet
Annons

När prinsessan Madeleine träffade Chris O'Neill genom gemensamma bekanta i New York uppstod kärlek. 2012 meddelades deras förlovning och ett år senare gifte de sig i Slottskyrkan i Stockholm.

Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flyttenBrand logo
Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flytten

2015 bosatte sig paret i London och några år senare gick flyttlasset till andra sidan Atlanten: Florida i USA. Madeleine och Chris började synas allt mer sällan på kungliga tillställningar och många undrade om och när de skulle komma tillbaka i Sverige.

Förra året kom den glädjande nyheten – paret och deras tre barn skulle flytta tillbaka till Sverige. I somras fick svenska folket återse familjen, som slog sig ner i Stockholm.

Madeleine och Chris uppmärksammas

Nu uppmärksammas prinsessan Madeleine och hennes familj i utländsk press!

Annons

Det handlar om den norska nyhetssidan Se & Hör, som skrivit om familjens nya liv på svensk mark.

De skriver bland annat om att många säkert saknat prinsessan och hoppas få se mer av henne nu när hon är tillbaka i Sverige. Samtidigt får hon inte länge något apanage, vilket ger henne större valmöjlighet en sin storasyster, kronprinsessan Victoria, att välja vilka kungliga uppdrag hon ska ta sig an och inte.

Både prinsessan Madeleine och Chris O'Neill var med vid riksdagens öppnande tidigare i höst. Pontus Lundahl/TT

Se & Hör lyfter också fram faktumet att familjen lyckats hålla en relativt låg profil och har undvikit det kungliga rampljuset under många år. De refererar till en intervju med Titti Schultz och Ebba von Sydow, som tillsammans gör podden "Monarkerna".

I Nyhetsmorgon förklarar de att Chris O'Neill njutit av att leva ett anonymt liv – något som sannolikt kommer ändras i och med det nya livet i Sverige. Det blir en stor förändring för hela familjen, menar Ebba von Sydow.

– Här i Sverige är prinsessan Madeleine och till och med Chris två av våra mest kända personer, säger hon.

Hittills har prinsessan Madeleine synts på en del evenemang, och ibland har också Chris skymtats vid hennes sida. Vi får se om den trenden fortsätter eller inte!

Annons