Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christina Schollins stora livskris efter makens död: "Jag har ingen"

24 sep, 2024, 19:30
Hans Wahlgren och Christina Schollin
TT
Christina Schollin har hamnat i en livskris efter maken Hans Wahlgrens död.
Annons

Hans Wahlgren lämnade ett stort tomrum efter sig. Dels i Nöjes-Sverige, men framför allt hos sin älskade familj, den ack så tajta Wahlgren-klanen.

Det var hans och livspartnern Christina Schollin som byggde den, som var familjens självklara patriark och matriark.

Christina Schollin i livskris efter Hans Wahlgrens död

Att saknaden brann i Christina som en ljungeld märktes i hennes första inlägg på Instagram efter Hans bortgång i maj.

Hans Wahlgren och Christina Schollin
Vilken kärlekssaga! TT

"Jag har levt med min älskade man i 67 år i med och motgång. Vi skapade vårt liv tillsammans, vårt livsverk Björkhaga och våra älskade barn som i sin tur gett oss våra älskade barnbarn och barnbarnsbarn. De senaste dagarna är det uppenbart och så starkt att du ännu finns kvar här i kärleksfulla minnen som väcker ljuva känslor av tacksamhet och lycka", skrev Christina då.

Annons

Christina repeterar för fullt inför pjäsversionen av Ingmar Bergmans klassiska film Fanny och Alexander. Att hon ens tog rollen är delvis Hans förtjänst.

– När jag fick det här anbudet sa han: Du ska absolut ta det. Det kommer att vara bra för dig. Och det visar sig att det stämmer. Jag får något annat att tänka på. Jag får vara med i ett sammanhang, jag behöver inte sitta ensam, säger Christina i Efter Fem i TV4.

Christina Schollin: "Jag har ingen att prata med"

Christina är ärlig med att hon har gått in i ett livskris utan Hans där vid sin sida.

– Jag har ingen att dela med. Jag har ingen att hålla i handen. Jag har ingen att prata med. Det blir en så total ensamhet. Då behöver man något annat som man kan gå in i, säger Christina.

Men Hans är med på andra sätt. Inför dottern Pernillas bröllop gick Christina till ett medium och fick hjälp att skriva ett tal.

– Jag höll ett långt tal som var Hans ord. Hans humor, säger Christina.

Annons