Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör Leif GW Persson det förbjudna – ertappas i direktsändning

24 aug, 2024, 19:30
Tidigare kollegorna reagerar kraftigt på Leif GW Perssons beteende i SVT.
Annons

Leif GW Persson är hela Sveriges kriminalprofessor. Med sin kunskap har han år ut och år in delat med sig av sina djuplodade analyser om komplexa krimfall, samtidigt som tittarna hemma i tv-sofforna jublat åt hans pedagogiska sätt att förklara.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

De senaste åren har han huserat på TV4, varit med i det ständigt aktuella programmet Nyhetsmorgon och tillsammans med kanalens andra stjärnor bjudit på sig själv, som den stora favoritfavorit han faktiskt är.

Annons

Därför var det många som blev förvånade när han meddelade att han tänkte kasta in handduken. Kollegorna hade då ingen aning och blev helt tagna över det besked som de mottog i direktsändning.

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, sa Leif GW Persson.

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft som är aktuella med programmet ”Veckan”. Caisa Rasmussen/TT

Leif GW om att jobba med Camilla

Leif GW Persson hade blivit överraskningarnas man. Strax efter beskedet att han lämnar TV4, valde kriminalprofessorn att ansluta till konkurrenten SVT och återförenas med tidigare parhästen Camilla Kvartoft.

Annons

Nu har nya samhällsmagasinet ”Veckan med Camilla och Leif GW” dragit igång. Tillsammans går de igenom bortglömda fall, kommer med skarpa analyser och intervjuar exklusiva gäster.

– Det går alldeles utmärkt, det fanns kvar där. Det har å andra sidan aldrig varit några problem, det funkade från första början och funkar fortfarande, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Leif GW Perssons miss i SVT

Men frågan är om Leif GW Persson inte saknar TV4. I senaste avsnittet lämnade han spår efter sig och dök upp i SVT-programmet med en TV4-penna i handen.

Annons

Händelsen lyftes sedan upp i direktsändningen av Efter fem. Tilde de Paula stod vid storskärmen, visade upp en bild på Leif GW Persson med TV4-pennan och raljerade lite över missen.

”Vi saknar dig också Leif”, skrev sedan Efter fem på Instagram.

Leif GW Persson
Leif GW Persson hade med sig en TV4-penna i SVT-programmet. Instagram/TV4

Foto: TT/Instagram

Annons