Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jenny Alversjö om beskedet att sluta – tunga avskedet i Nyhetsmorgon

02 okt, 2024, 05:00
Jenny Alversjö mottar tråkigt besked i Nyhetsmorgon.
Annons

Jenny Alversjö är säkerheten själv. Hon är så erfaren att hon kan ratta Nyhetsmorgon helt själv och skickligt parera mellan höga och låga ämnen, intervjua personer med olika livshistorier och hantera både lättsamma och allvarliga ämnen.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I söndags fick hon besök av ingen mindre än före detta simstjärnan Therese Alshammar. Det blev ett samtal om nya expertrollen, men också det dystra besked som kom efter OS i Sydney för åtta år sedan.

Ja, för det OS i Sydney blev sista stora tävlingen för Therese Alshammar. Simningen skulle hon lämna bakom sig efter alla år och sikta mot nya drömmar, nya mål som befann sig på okänt vatten.

Annons
Jenny Alversjö och Therese Alshammar
Jenny Alversjö intervjuar Therese Alshammar i Nyhetsmorgon. TV4

Orden om tunga avskedet i Nyhetsmorgon

Att bara lämna simningen vind för våg var inte helt lätt. Helt plötsligt skulle Therese börja leva ett helt nytt liv, vilket till en början inte var det enklaste.

– Det är både och. Man är helt färsk i mycket. Det är lite som att vara 15, man har inte lagt så mycket tid på att utveckla vissa delar av sig själv. Jag gillade att göra saker vid sidan om, som att plugga och hålla på med företag, men när man slutar var det självklart en sorg, med tomhet och saknad.

Annons

– Man är väldigt mycket i det och tänker inte att det är sista loppet. För mig var det bara att acceptera att det var slut och gå vidare till något annat, säger hon i Nyhetsmorgon.

Thereses ärliga svar på Jennys fråga

Under karriären tävlade Therese i hela sex OS. Hon simmade hem tre olympiska medaljer och i somras fick hon återvända till tävlingen – men den här gången som expert.

– Det var mycket roligare än vad jag trott. En annan upplevelse och en annan insikt om hur stort OS är och hur fantastiskt spännande det är med livesport.

Annons

Jenny Alversjö frågar då att hon hört att det inte var helt givet att Therese Alshammar skulle hoppa på expertrollen efter karriären, att hon fick tänka några varv innan sitt svar.

– Ja, faktiskt. Dels tänkte jag lite fåfängt att jag inte kunde så mycket om sport. Jag är ingen statistiker. Jag älskar simning och när jag väl satt där kände jag att kan det, men jag vet att det finns människor som kan och tycker väldigt mycket om idrott och jag har aldrig varit sån som person, därför var jag lite tveksam.

Therese Alshammar
Therese Alshammar. Karin Törnblom/TT

Foto: TV4/TT

Annons