Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg om spruckna relationen: ”En stor sorg”

07 sep, 2024, 08:00
Lotta Engberg
TT
Lotta Engberg berättar om beslutet och kärlekssorgen.
Annons

Det var i juli som det meddelades att Lotta Engberg och Elisabeth "Bettan" Andreassen ska reprisera succén från fjolåret och åka på en ny julturné.

"Lotta och Bettan tar med oss på en oförglömlig resa genom sina julfavoriter, personliga minnen och några glittrande schlagerpärlor. Deras samlade erfarenhet och äkta spelglädje kommer att få dig att njuta, skratta och bli berörd", kunde man läsa i pressmeddelandet.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engberg berättar om kärlekssorgen – relationen är över

Nu har Lotta avslöjat en stor nyhet inför turnén. I en intervju med Smålandsposten berättar Lotta att hon och Bettan beslutat sig för att sjunga en nyskriven låt: ”Kärleken och saknaden” av Stefan Brunzell och Åsa Jinder.

Lotta Engberg och Bettan Andreassen
Det ska bli så kul att se Lotta och "Bettan" ute på vägarna igen! TT

– Det är en jättefin låt, lugn men intensiv. Den berör på en gång. Den handlar om vad vänskap betyder, framför allt när man mist något i livet som varit en stor sorg, säger Lotta.

Annons

Och det är inte svårt att förstå varför låtens tema talar till både Lotta och "Bettan". Kärlekssorg är nämligen något om duon drabbats av och tagit sig igenom gemensamt.

– Vi har känt varandra i 40 år. Vi har följts åt familjemässigt, med barn och så. Och för sju år sedan hände något. Vi är ungefär lika gamla, vi har ungefär samma bakgrund musikmässigt. Jag var med om en smärtsam skilsmässa och Bettans man Tor dog pang bom. Där vår vänskap utvecklades på ett annat sätt. Vi skrattade inte bara, vi hade inte bara roligt, har Lotta sagt i P4 Extra.

Mikael Sandström kan dyka upp

Lotta skilde sig från exmaken Patrik Ehlersson 2015. De hade då ett eget bolag ihop och Patrik hade fungerat som Lottas presskontakt.

Sedan hittade Lotta kärleken på nytt, som bekant, i Mikael "Soldoktorn" Sandström. Det är nog inte otänkbart att Mikael dyker upp i publiken på någon av julspelningarna – kanske får vi till och med se honom på scen?

Annons