Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Niklas Strömstedt talar ut om ingreppet i ansiktet – är så nöjd

27 jul, 2024, 16:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt.
Niklas och Jenny Strömstedt har länge varit ett kändispar. Charlotte Brunzell/TT, Karin Törnblom
Artisten är tydlig med sin lycka efter det speciella ingreppet – kan inte sluta le.
Annons
Niklas Strömstedts okända bråk med JennyBrand logo
Niklas Strömstedts okända bråk med Jenny

Ända sedan 80-talet har artisten Niklas Strömstedt varit en av Sveriges mest uppskattade underhållare. Låten "Om", som 1990 släpptes på albumet med samma namn, har under åren blivit en svensk klassiker och spelats på såväl fester som lugna middagar.

Men de senaste åren har Niklas också gjort sig känd genom sin fru, journalisten Jenny Strömstedt. Makarna är ett av Sveriges populäraste kändispar och syns ofta i såväl tv som på röda mattan.

Niklas och Jenny Strömstedt.
Paret är ofta på galor ihop. Karin Törnblom/TT

Tidigare i livet levde Niklas dock som gift med Efva Attling, som han har två söner med. Men paret skiljde sig 1995 – tio år efter deras bröllop. Han har också varit sambo med Agneta Sjödin som han har en dotter med.

Annons

Nu berättar Niklas Strömstedt om en gammal händelse som präglat hans liv fram till idag.

"En del av en själv"

Niklas berättar nämligen i en intervju med Aftonbladet att han spelade ishockey när han var yngre. Alla som spelat eller tittat på sporten vet att det kan "smälla" en del. Det vill säga, det utdelas många tacklingar på isen.

Den uppmärksamme har nog sett att den 66-årige artisten har en guldtand längst fram i munnen. Den sattes in efter en händelse på ishockeyrinken.

– Ja, det är väl typ bara jag och Peppe Eng som har den kvar! Jag spelade hockey för ca 40 år sedan och råkade ut för en tripping. Åkte med tänderna rätt ner i isen, berättade han för Aftonbladet.

Niklas Strömstedt.
Det är nästan mer ofta än sällan man ser Niklas i den häftiga rödsvarta-blazern. Karin Törnblom/TT

Niklas avslöjar dock att han aldrig velat byta ut den och därför fortfarande har den kvar i munnen. Artisten säger sig vara nöjd med guldtanden och tycker om dess unika utseende.

Annons

– Det blir ju lite av en del av en själv på något vis, berättar han.

Inte nog med att han bär tanden varje dag. Niklas har till och med en låt som heter ”Guldtand” från albumet ”Du blir du och jag blir jag” som släpptes 2001.

Vunnit flera priser

Även om ishockeykarriären kanske inte blev exakt vad Niklas hade önskat så har han en diger artistkarriär bakom sig.

Han har vunnit Rockbjörnen för årets manliga artist 1990 och Johnny Bode-stipendiet samma år. Grammis med gruppen GES (Glenmark, Eriksson, Strömstedt) för årets låt "När vi gräver guld i USA" 1994, Evert Taube-stipendiet 2011 och inte minst Karamelodiktstipendiet 2015.

Foto: Charlotte Brunzell/TT, Karin Törnblom

Annons