Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Rickard Söderberg visar upp efterlängtade familjelyckan med maken Anders

25 aug, 2024, 10:00
Rickard Söderberg och maken Anders
TT
Rickard Söderberg delar med sig av familjelyckan med maken Anders.
Annons

Rickard Söderberg träffade maken Anders på en synnerligen okonventionell plats för dejting. Kyrkogården.

Det första mötet var en succé – och två år senare gifte de sig.

Hedda Stiernstedts bästa kärlekstipsBrand logo
Hedda Stiernstedts bästa kärlekstips

– Han är nog den varmaste och snällaste människan jag kan tänka mig, har Anders sagt om Rickard i tv-programmet Anders knackar på.

Rickard Söderberg visar upp efterlängtade familjelyckan

Rickard och Anders lever samboliv i Malmö, på hemlig adress. Rickard blir på grund av sin HBTQ-aktivism regelbundet utsatt för hat och hot.

Annons

Men Rickard och Anders låter inte hotbilden hindra dem från att leva sitt drömliv. Och i drömlivet ingår en egen trädgård!

Därför köpte paret en kolonilott för tre år sedan.

– Vi har båda växt upp med trädgård, men hade inga planer på att skaffa en själva. Men så en dag var vi hos en god vän och åt våfflor när dennes väninna ringde och berättade att hon skulle sälja sin kolonistuga, säger Rickard till Hemmets journal.

Det blev inga tuffa förhandlingar; Rickard och Anders var alldeles för ivriga.

Annons

– Anders viskade ”hur mycket vill hon ha för den?” och sedan bestämde vi oss snabbt medan hon fortfarande var kvar i telefonen, säger Rickard.

Rickard Söderberg: "Perfekt för oss"

Nu har Rickard och Anders fått till sina drömmars trädgård. De ville inte ha någon millimeterperfekt historia – tvärtom. Nyckelorden var "prunkande och dramatisk".

– När vi tog över kolonilotten fanns här i stort sett bara en gräsmatta, ett par fruktträd och den 25 kvadratmeter stora stugan. Men det var egentligen perfekt för oss. Det innebar att vi kunde skapa vår trädgård som vi ville ha den, säger Rickard.

Annons

Rickard har visat upp sin kolonilott på Instagram flera gånger – lite som en stolt fader visar upp sitt barn!

Annons