Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Svindlande chocksiffran: Så mycket tar Leif GW Persson ut i lön – varje månad

18 aug, 2024, 15:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det går ingen nöd på Leif GW Persson med tanke på vad han tar ut i lön varje månad!
Annons
Miljonregnet över Renée Nyberg – så mycket tjänar honBrand logo
Miljonregnet över Renée Nyberg – så mycket tjänar hon

Han har blivit Sveriges mest kända kriminalare med otaliga böcker, tv-program och expertutlåtanden genom åren.

Vi talar såklart om Leif GW Persson, 79. Med sin genuina personlighet har han kommit att bli en folkkär figur i tv-rutan. Under de senaste åren har vi oftast fått se honom i ”Nyhetsmorgon”, men efter sitt plötsliga avhopp stod det en kort tid oklart kring vad hans nästa steg skulle vara.

Leif GW Persson tillbaka i SVT

Men det skulle inte dröja länge förrän han avslöjade sitt nästa drag – som han gör tillsammans med Camilla Kvartoft, 56.

Duon återupptar det nygamla konceptet ”Veckans brott”, som idag kort och gott heter ”Veckan”. Där ska programledarna gå igenom och svara på svenskarnas frågor om brott och kriminalitet i Sverige.

Annons

– Det kändes bra när vi spelade in, det kändes bra hemma i tv-soffan. Vi har väldigt bra samarbete, det har vi haft sedan första början, sade Camilla till Hänt under SVT:s presentationsdag för höstens program.

Leif GW Persson ska skriva böcker

Den nya anställningar på SVT innebär mer fritid för GW. Den tiden planerar han att spendera genom att skriva böcker, även om processen är långsam.

– Då får man ju tid att göra annat också. Som i mitt fall: skriva böcker, för det hann jag inte med tidigare. Men det har jag ju tagit upp nu igen. Det går ju långsamt som fan och det beror ju på att jag inte gjort det på länge. Men förhoppningsvis ska jag snabba upp mig på det också, berättar kriminalaren för Hänt.

Annons

Så mycket tjänar Leif GW Persson i månaden

Det blir knappast GW:s första sväng i författarvärlden. Den karriären startade han redan 1978 och har sedan dess kammat hem stora summor pengar – något han gör än idag.

– Ja, jag har ju bra ekonomi naturligtvis. Jag är gammal, jag har inga särskilda utgifter, jag har inga skulder, jag tjänar mycket pengar. Så nej jag har inget att klaga på. Att jag tjänade dubbelt så mycket för fem år sedan, det spelar väl ingen roll. Jag har fortfarande så jag klarar mig.

Och att GW ”klarar sig” kan för många ses som en underdrift. Plånboken är nämligen så pass tjock att han ”ger bort det mesta”:

– Ja, inte bara till barnbarnen, utan till annat också. Men jag tar ut en miljon i månaden och det klarar jag mig på, säger GW till Hänt och fortsätter:

– Ja, så det går ju bra. Men jag ger bort det mesta faktiskt.

Annons