Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Rania Shemoun Olsson tar emot tråkigt besked – Nu avslöjas sanningen bakom!

21 okt, 2024, 03:00
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Vad fick egentligen profilerna i TV4:s Nyhetsmorgon för resultat i högskoleprovet? Vi vet svaret!
Annons

Trots att högskoleprovet erbjuds till alla – är det som många personer vet – inte ett prov för alla.

Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i NymoBrand logo
Anders Pihlblads kryptiska besked om Victoria i TV4 – och förändringarna i Nymo

En av dem som kanske inte var helt nöjd med sitt resultat var prins Daniel, något som Svensk Damtidning tidigare rapporterat om.

Nu ställer vi oss istället frågan: "Hur gick det för det härliga gänget som jobbar på TV4 och i Nyhetsmorgon, när de skulle göra högskoleprovet?"

Obehagliga scener utspelade sig i direktsändning.

Nymos resultat

Först ut till rakning är Tilde de Paula Eby. Hon har arbetat på TV4 sedan 1997, och var programledare för Nyhetsmorgon i hela 17 år. Men under sin uppväxt testade hon på flera yrken som pizzabagare och motorsågsförsäljare, och till slut satsade hon på studierna som journalist – vilket ledde till att hon blev programledare. Och resultatet i högskoleprovet? 1.20 av 2.0 möjliga. Bra jobbat Tilde!

Annons
Charmiga Tilde de Paula Eby under inspelning av talkshowen Tilde. Karin Törnblom/TT

Näst på tur är Jenny Strömstedt. Hon har inte bara gjort succé som programledare i Nyhetsmorgon – hon är också författare, samt utbildad journalist från både JMK och ett amerikanskt universitet. Men något de flesta kanske inte vet är att hon också arbetade i receptionen på TV4 under gymnasiet. Och Jenny gör ett hejdundrande resultat även i högskoleprovet – hela 1.80 får hon!

Fina Jenny Strömstedt! Karin Törnblom/TT

Och sist – men givetvis inte minst – är Rania Shemoun Olsson. Det proffsiga nyhetsankaret Rania har arbetat på TV4 i nästan 15 år – och innan hon arbetade för riksnyheterna i TV4 arbetade hon på TV4 Stockholm. En riktig TV4-klenod helt enkelt! Dessutom är hon otroligt uppskattad av både kollegor samt tittare. Resultatet i högskoleprovet då? Kanske inte det högsta. Rania Shemoun Olsson fick nämligen bara 0.1 – av 2.0 möjliga.

Annons
Härliga Rania Shemoun Olsson. Karin Törnblom/TT

Deckardrottning: "Var en plugghäst"

Men ingen av dem ska givetvis skämmas – och vi vet ju inte heller förutsättningarna för varken Jenny, Tilde eller Rania. Någon kanske pluggade både dag och natt inför provet – och någon kanske inte studerade inför det överhuvudtaget. Därutöver vet vi ju inte heller vad de andra programledarna i Nyhetsmorgon fått – och om de ens gjort provet. Dessutom har Tilde, Jenny eller Rania varken sämst eller bäst resultat av de som tillfrågats.

Annons

Högst av de som tillfrågats? Deckardrottningen Camilla Läckberg hivade in hela 1.90 på provet. Hon har själv kommenterat resultatet med att hon var en plugghäst i skolan och läste mycket böcker – så hon behövde inte ens någon strategi för att nå det höga resultatet, utan kunde lita på sin kunskap.

Och lägst då? Jo, entreprenören och fotografen Bingo Rimér fick 0.00 år 1994. Något han heller inte kommenterat.

Men vad gör väl ett resultat i högskoleprovet om hundra år – eller ens dagen efter. Som vi vet har det ju gått väldigt bra för alla ändå!

Annons