Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nu är menyn avslöjad - det här får Daniel och Victoria äta ikväll

19 jun, 2010, 21:02
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
meny bröllop Victoria och daniel
Vad står på menys för Daniel och Victorias bröllopsmiddag? Svensk Dam avslöjar hela menyn för kvällen – rätt för rätt.
Annons

Som sig bör har menyn för Victoria och Daniels bröllop varit hemlig in i det sista och det är ett 40-tal kockar som lagat maten, men bakom allt står Stefano Catenacci. Men det blir svenska delikatesser på olika sätt. Till förrätt åt man havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad torsk i blomhölje med gurkgelé och en kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

Bråket som skakade Victorias & Daniels bröllopBrand logo
Bråket som skakade Victorias & Daniels bröllop

Kvart över åtta satte sig brudparet till bords vid honnörsbordet. Den nybakade prins Daniel har fått Rikssalens vackraste damer på ömse sida. Victoria strålade och glad är även drottning Silvia i rosa och med det brasilianska diademet. Daniel konverserade sin svärmor under förrätten. På drottningens andra sida återfinner man Olle Westling.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Lakejer i livré med gula västar i plysch serverar huvudrätten, Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås. Löparen och jägaren i strutsplymer står bakom brudparet. Sorlet sprider sig i Rikssalen och minerna är glada, Champagnen väl kyld och maten smakar säkert utmärkt.

Till efterrätt vankas det en jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad. Sedan är det dags för bröllopstårtan, den lär vara något alldeles i särklass. Men mer om den senare… Vi kan också berätta att alla regerande generationer av ätten Bernadotte är representerade i valet av silver, porslin och glas vid dukningen av honnörs- och huvudbord i Rikssalen. Dryckerna under kvällen var Champagne Pommery 2000 Grand Cru, Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault Pommard, 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot samt Château Simon 2007 Sauternes.

Menyn för Victoria och Daniels bröllop - rätt för rätt

Nedan följer en sammanfattning av alla rätter som åts under bröllopet. Vi är inte lite avundsjuka på denna otroliga meny!

  • Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar
  • Citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom
  • Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås
  • Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky
  • Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad
Annons