Nu är menyn avslöjad - det här får Daniel och Victoria äta ikväll
Som sig bör har menyn för Victoria och Daniels bröllop varit hemlig in i det sista och det är ett 40-tal kockar som lagat maten, men bakom allt står Stefano Catenacci. Men det blir svenska delikatesser på olika sätt. Till förrätt åt man havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad torsk i blomhölje med gurkgelé och en kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.
Kvart över åtta satte sig brudparet till bords vid honnörsbordet. Den nybakade prins Daniel har fått Rikssalens vackraste damer på ömse sida. Victoria strålade och glad är även drottning Silvia i rosa och med det brasilianska diademet. Daniel konverserade sin svärmor under förrätten. På drottningens andra sida återfinner man Olle Westling.
Lakejer i livré med gula västar i plysch serverar huvudrätten, Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås. Löparen och jägaren i strutsplymer står bakom brudparet. Sorlet sprider sig i Rikssalen och minerna är glada, Champagnen väl kyld och maten smakar säkert utmärkt.
Till efterrätt vankas det en jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad. Sedan är det dags för bröllopstårtan, den lär vara något alldeles i särklass. Men mer om den senare… Vi kan också berätta att alla regerande generationer av ätten Bernadotte är representerade i valet av silver, porslin och glas vid dukningen av honnörs- och huvudbord i Rikssalen. Dryckerna under kvällen var Champagne Pommery 2000 Grand Cru, Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault Pommard, 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot samt Château Simon 2007 Sauternes.
Menyn för Victoria och Daniels bröllop - rätt för rätt
Nedan följer en sammanfattning av alla rätter som åts under bröllopet. Vi är inte lite avundsjuka på denna otroliga meny!
- Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar
- Citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom
- Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås
- Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky
- Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad