Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineKate Middleton

Riktlinjer för kommersiellt innehåll på Svenskdam.se

22 maj, 2024, 12:19 
Marika Agestam Cederlund
Pexels
Vad är egentligen kommersiellt innehåll och hur arbetar vi på Svenskdam.se med det? Här kan du läsa mer om vår kommersiella policy.
Annons

På Svenskdam.se strävar vi efter att ge dig som läsare det allra bästa och mest relevanta innehållet inom allt som hör kungligt till. En del av vår mix består av innehåll som bygger på-, eller kompletteras av, rekommendationer kring produkter, tjänster och upplevelser. Oavsett om det gäller skönhetsprodukter som kungligheterna älskar eller den perfekta tweedkavajen, så ligger det alltid ett gediget researcharbete bakom våra rekommendationer.

Därför kan du lita på vårt urval

På Svensk Dam arbetar redaktörer med mångårig erfarenhet inom våra bevakningsområden och vi har även nära samarbeten med framstående experter och profiler som bidrar till våra matnyttiga artiklar. Våra redaktörer faktakontrollerar självklart allt innehåll noggrant innan det publiceras.

Varför har vi kommersiellt innehåll?

Svenskdam.se är Sveriges främsta digitala plattform inom kungliga nyheter och vi når ut till miljontals läsare. Allt vårt digitala innehåll är gratis för dig att ta del av som läsare. Två exempel på intäktskällor som bidrar till att möjliggöra detta är artiklar med reklamlänkar och annonsartiklar.

Annons

Vad är det?

Artiklar med reklamlänkar

På Svenskdam.se förekommer ibland reklamlänkar, även så kallade affiliatelänkar, när vi tipsar om olika produkter och tjänster. Där Svensk Dam anser att det är en bra service till dig som besökare, och där det är möjligt, lägger vi in länkar i vårt innehåll som leder direkt till återförsäljare och nätbutiker. På så vis kan du enkelt läsa mer om eller köpa produkterna och tjänsterna som vi skriver om. En del av dessa länkar är så kallade affiliatelänkar, och de fungerar som följande:

Aller media – där Svensk Dam ingår – har avtal med olika affiliatenätverk, som i sin tur har avtal med olika återförsäljare (onlinebutiker). När Svenskdam.se tipsar om affiliatelänkar i våra artiklar kan vi få en ersättning från nätverket. Du som läsare betalar givetvis ingenting för att klicka på en sådan länk, men det kan alltså ge Svensk Dam en intäkt. Alla produkter och varumärken som vi tipsar om i redaktionella artiklar är utvalda av Svensk Dam utan påverkan av en extern part. En artikel kan därför innehålla både reklamlänkar och länkar till webbshoppar som inte ingår i något affiliatenätverk – allt för att du som besöker Svensk Dam ska få en så bra och heltäckande shoppingservice som möjligt. När en produkt i vissa fall inte finns i någon webbshop kommer länk att saknas. Alla artiklar på Svensk Dam som innehåller reklamlänkar är märkta med en banner med texten ”Artikeln innehåller reklamlänkar” så att du snabbt och enkelt ska kunna identifiera var sådana länkar förekommer.

Annons

Annonsartiklar

På Svenskdam.se förekommer även annonsartiklar – artiklar finansierade av annonsörer och där annonsören står som avsändare till artikeln (vilket enkelt identifieras genom banners i artiklarna med texten "Annonssamarbete med xx"). Aller Media, som Svensk Dam tillhör, har en noggrann urvalsprocess kring vilka varumärken som får synas i annonsartiklar och samarbetar enbart med varumärken som går i linje med Svensk Dams redaktionella innehåll och varumärkesvärderingar. Annonsartiklarna syns bland vårt redaktionella innehåll på Svenskdam.se och kraven på kvalitet och relevans är lika hög som för redaktionellt innehåll. Artiklarna skrivs av kunniga redaktörer på Aller Media med erfarenhet inom Svensk Dams ämnesområden. Utöver vår redaktörsexpertis samarbetar vi även med branschens främsta experter och profiler för att skapa inspirerande, engagerande och utbildande innehåll som uppskattas av våra läsare. Vi anammar självklart strikt faktagranskning även i vårt kommersiella innehåll. Med hjälp av digitala analysverktyg, insiktsrapporter, panelundersökningar och direkttkontakt med våra läsare via våra sociala medier, event och andra mötespunkter, håller vi oss ständigt uppdaterade kring vår målgrupp och lyfter enbart annonsartiklar som vi tror ska glädja och gynna våra läsare – samtidigt som det digitala Svensk Dam-universet kan fortsätta att växa.

Kontakta oss

Har du frågor eller tankar du vill dela? Mejla Ida Fridh, Head of Creative Studio på Aller Media, [email protected].

Annons