Nina von Krusenstierna bjuder på ryskt och spanskt på Östermalm
VINJETT/ Adeln bjuder in
Av: Ann Löfberg Foto: Cecilia Liljeton, Jonas Hessman
Meny
Anklever på brioche med aprikoser
Salviakyckling med vitlök och citron
Tjinuskisås med lingon
Se hela receptet HÄR!
Nina von Krusenstierna, välkänd i Stockholms krogliv och innovatör på nya restaurang Oscars i Stockholm, bjuder i dag två av sina bästa väninnor, Vibeke Stjernswärd och Helene Douglas, på en läcker måltid med anklever på grillad brioche, kyckling med salvia, vitlök och citron samt en mumsig dessert: tjinuskisås med lingon och glass.
Läs också: Adelsdamerna bjuder in – Caroline Bielke
Nina förklarar att menyn är inspirerad av hennes faster, baronessan von Münchhausen, gift med baron Philip von Münchhausen, som var god vän med ryske tsaren. Faster Donna Charlotta von Münchhausen var född i Sankt Petersburg men bodde 60 år på Mallorca, och här lagade man mycket mat med salvia och det fanns gott om ankor – desserten kommer från det ryska köket.
Nina har drivit ett antal restauranger i Stockholm. Hon var med och startade Café Opera 1980 med ett koncept som då innebar en mer eller mindre revolution för Stockholms uteliv. Café Opera blev snabbt Stockholms mest omtalade nattklubb och här träffades kändisar från hela världen.
Läs också: Adelsdamerna bjuder in – Charlotte Lewenhaupt
Nina hade även restaurang Coco på Artillerigatan i flera år och för några år sedan öppnade hon tillsammans med tidigare Café Opera gänget Anders Gunnarsson och Pelle Unger nya N.A.P. bredvid Operabaren vid Jakobs torg i Stockholm.
Att hon började på Oscars 2016 har flera anledningar. Hon bor själv i fastigheten på Narvavägen och Oscars, som varit kafé sedan 1934, hade då efter ett antal ägarbyten behov av en upprustning.
– Det är ju väldigt bekvämt att ha så nära till jobbet!
Nina har ätit sig igenom åtskilliga goda maträtter under årens lopp. På Oscars serveras en hel del av hennes egna favoriter. Menyn är enkel och föredömligt kort med klassiska rätter serverade med modern touch. Till detta ekologiska viner.
Menyn är inspirerad av Ninas faster som föddes i Sankt Petersburg men tillbringade 60 år på Mallorca. Och var god vän med tsaren!
Meny
Anklever på brioche med aprikoser
Salviakyckling med vitlök och citron
Tjinuskisås med lingon
Se hela receptet HÄR!