Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Caroline Bielke bjuder in på middag - se receptet!

10 jan, 2018, 10:00
AvRed Aktionen
I sju delar får vi följa med hem till adelsdamerna som bjuder på en utsökt middag. Färsk fisk, vilt och hemlagat är dressyrryttaren Caroline Bielkes melodi när hon bjuder in familjen.
Annons

Av: Ann Löfberg Foto: Cecilia Liljeton

Abborrfiléer från Änsjön med friterad persilja
4 pers

ca 400 g abborrfilé

1 stort knippe persilja

ströbröd till panering

smör och olivolja till stekning

salt, peppar

citron

  1. Torka av abborrfiléerna med hushållspapper.
  2. Vänd fisken i ströbröd kryddat med en nypa salt och vitpeppar.
  3. Stek på lagom värme i smör.
  4. Persiljan: Värm olivolja och smör i en het panna så att det täcker hela stekytan.
  5. Se till att persiljan är torr så oljan inte sprätter. Lägg i persiljan några sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Lägg den på fisken och dekorera med citron.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Kronhjortsstek, potatis- och jordärtskockspuré med kantareller

4 pers

1 kg fransyska av kronhjort

salt, vitpeppar

smör

Puré

5 medelstora potatisar

5 jordärtskockor

1 dl matlagningsgrädde

1 dl mjölk

2 msk smör

1 tsk salt

½ tsk vitpeppar

Till servering

1 liter kantareller

smör, salt och peppar

  1. Gnid in steken med en blandning av salt och vitpeppar.
  2. Bryn den runt om i smör i en gryta. Sätt i en stektermometer.
  3. Ställ köttet i ugnen på 150°. När innertemperaturen visar 60° är köttet klart. Låt det vila.
  4. Purén: Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar och koka i cirka 15 min.
  5. Lägg rotsakerna i en mixer tillsammans med grädde och mjölk. Tillsätt smör, salt och vitpeppar. Om gästerna är extra hungriga, gör större sats mos.
  6. Rensa kantarellerna noga. Skölj dem inte, men borsta bort all jord noggrant.
  7. Lägg i panna utan smör och värm upp långsamt så att svampen vattnar av sig. Låt vattnet koka in. När pannan i princip är vattenfri, tillsätt smör och höj värmen. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek tills kantarellerna är vackert gyllenbruna.

Lingonparfait

4 pers

4 äggulor

1 dl socker

1 dl vatten

4 dl grädde

5 dl lingon

  1. Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull. Sjud till tjock kräm under omrörning. Låt svalna.
  2. Vispa grädden.
  3. Blanda i lingonen i den avsvalnade krämen och vänd ner grädden. Häll upp det i krämkoppar.
  4. Ställ i frys ca 4 timmar. Ta fram en stund före servering. Garnera med färska lingon och några blad mynta.
Annons