Caroline Bielke bjuder in på middag - se receptet!
10 jan, 2018, 10:00
AvRed Aktionen
I sju delar får vi följa med hem till adelsdamerna som bjuder på en utsökt middag. Färsk fisk, vilt och hemlagat är dressyrryttaren Caroline Bielkes melodi när hon bjuder in familjen.
Annons
Av: Ann Löfberg Foto: Cecilia Liljeton
Abborrfiléer från Änsjön med friterad persilja
4 pers
ca 400 g abborrfilé
1 stort knippe persilja
ströbröd till panering
smör och olivolja till stekning
salt, peppar
citron
- Torka av abborrfiléerna med hushållspapper.
- Vänd fisken i ströbröd kryddat med en nypa salt och vitpeppar.
- Stek på lagom värme i smör.
- Persiljan: Värm olivolja och smör i en het panna så att det täcker hela stekytan.
- Se till att persiljan är torr så oljan inte sprätter. Lägg i persiljan några sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Lägg den på fisken och dekorera med citron.
Annons
Kronhjortsstek, potatis- och jordärtskockspuré med kantareller
4 pers
1 kg fransyska av kronhjort
salt, vitpeppar
smör
Puré
5 medelstora potatisar
DIREKTRAPPORTERING
Svensk Dam DirektChatta med oss härAllt nytt om kungligt och nöje
5 jordärtskockor
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
Till servering
1 liter kantareller
smör, salt och peppar
- Gnid in steken med en blandning av salt och vitpeppar.
- Bryn den runt om i smör i en gryta. Sätt i en stektermometer.
- Ställ köttet i ugnen på 150°. När innertemperaturen visar 60° är köttet klart. Låt det vila.
- Purén: Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar och koka i cirka 15 min.
- Lägg rotsakerna i en mixer tillsammans med grädde och mjölk. Tillsätt smör, salt och vitpeppar. Om gästerna är extra hungriga, gör större sats mos.
- Rensa kantarellerna noga. Skölj dem inte, men borsta bort all jord noggrant.
- Lägg i panna utan smör och värm upp långsamt så att svampen vattnar av sig. Låt vattnet koka in. När pannan i princip är vattenfri, tillsätt smör och höj värmen. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek tills kantarellerna är vackert gyllenbruna.
Lingonparfait
4 pers
4 äggulor
1 dl socker
1 dl vatten
4 dl grädde
5 dl lingon
- Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull. Sjud till tjock kräm under omrörning. Låt svalna.
- Vispa grädden.
- Blanda i lingonen i den avsvalnade krämen och vänd ner grädden. Häll upp det i krämkoppar.
- Ställ i frys ca 4 timmar. Ta fram en stund före servering. Garnera med färska lingon och några blad mynta.
Annons