Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Charlotte Lewenhaupt bjuder på middag - se receptet!

10 jan, 2018, 10:00
AvRed Aktionen
I sju delar får vi följa med hem till adelsdamerna som bjuder på en utsökt middag. Charlotte Lewenhaupt bjuder på en delikat måltid med amerikanska och svenska influenser!
Annons

Av: Ann Löfberg Foto: Håkan E Bengtsson

Sparrissoppa

4 pers

500 g grön sparris

1 gul lök

smör

2 dl vitt vin

5 dl vispgrädde

5 dl grönsaksbuljong

salt, vitpeppar

  1. Skär sparrisen i cirka 2 cm stora bitar. Spara knopparna till garnering.
  2. Förväll några minuter i lätt saltat vatten.
  3. Skala och hacka löken, bryn i smör i en gryta.
  4. Slå på vitt vin, grädde och buljong. Tillsätt sparrisen och koka 10–15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa till en slät soppa.
  5. Servera rykande het med sparrisknopparna som garnityr.

Läs också: Charlotte Bielke bjuder på middag – se receptet!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Oxbrisket med pimientos de padrón, fingerauberginer samt tomat- och mozzarellasallad

Annons

4 pers

Oxbrisket är oxbringa med fettet kvar. Om man inte hittar brisket kan man använda högrev istället. Obs! Rätten måste börja lagas dagen innan då den ska stå i ugnen i många timmar.

1 kg oxkött

1 msk av vardera chili, råsocker, cayennepeppar, chili och råsocker

lite barbecuesås

Tillbehör

10 fingerauberginer alt 1 stor aubergine

2 buffelmozzarella

4 bifftomater

10 pimientos de padrón (små gröna paprikor)

grovt salt, olivolja

  1. Gnugga in köttet med kryddblandningen.
  2. Sätt in köttet i en form i ugnen och baka i 80° i cirka 8 timmar. Prova genom att stoppa in en gaffel som ska stå rakt in i köttbiten.
  3. Glasera med barbecuesås. Skiva upp köttet.
  4. Tillbehör: Stek auberginerna med grovt salt i olivolja. Stek ganska länge så att de blir genomstekta. Hittar man inte fingerauberginer kan man skiva upp en vanlig aubergine.
  5. Skiva tomaterna och mozzarellan, lägg upp och häll på olivolja, garnera med basilika.

Läs också: Helgmeny – Cecilia Bernadottes bästa tips

Fläderparfait med jordgubbar

4 pers

3 äggulor

1 dl florsocker

½ dl koncentrerad flädersaft

3 dl vispgrädde

cirka 1 liter jordgubbar

  1. Vispa äggulor och florsocker pösigt, blanda med flädersaft.
  2. Vispa grädden och blanda ner.
  3. Frys i portionsformar i cirka tre timmar. Ta ut lite före serveringen och garnera med jordgubbar.
Annons