Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall: ''Dråpligt för Madeleine''

12 aug, 2024, 09:43
johan t lindwall om madeleines sverigeflytt
I sin senaste krönika resonerar chefredaktör och hovexpert Johan T Lindwall kring Madeleines Sverigeflytt, och hur den sammanträffar med hennes exfästman Jonas Bergströms plötsliga förändring.
Annons

Det är lite av ödets ironi. När Madeleine flyttar hem med sin familj från USA väljer ex-fästmannen Jonas Bergström att bryta upp från sitt drömboende på Kungliga Djurgården. Allt möjliggjort av kungen.

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Ni som kan er kungliga historia vet att jag tyvärr var den som levererade den tråkiga nyheten 2010: Jonas och Madeleine går skilda vägar.

När deras kungliga förlovning bröts satt Madeleine på SAS plan SK 903 på väg över Atlanten och ett nytt liv i USA. Ni vet kanske också vad som låg bakom separationen och Jonas Bergström blev plötsligt persona non grata hos många.

I dag, 14 år senare, har de båda varsin ny familj och tre barn var. Madeleine och Jonas har inte haft kontakt sedan dess. De var i mångas ögon det perfekta paret och det få visste om var att Madeleine redan hade förlåtit Jonas för hans misstag.

Annons

Men när nyheten först exploderade i norsk media och sedan i svensk satte kungen ner foten: Bryt förlovningen! Madeleine tvingades gå emot sina känslor. Trots att hon förklarade för sin familj att hon och Jonas hade gått vidare var domen stenhård: BRYT!

Nu skriver vi 2024 och ödet spelar oss ett spratt. När Madeleine nu flyttar hem med sin familj från USA kommer beskedet att Jonas och hans Stephanie bryter upp från sitt drömboende på Djurgården.

De köpte sitt enastående boende för 30 miljoner och nu när de säljer säger våra uppgifter att köparen – ABBA-Björn – knackade på en dag och sa: ”Jag dubblar vad ni gav för fem år sedan!”

Det vill säga 60 miljoner. En vinst på 30 miljoner. På fem år, 60 månader, blir alltså vinsten nätt 500 000 kronor i månaden. Jonas och Stephanie har alltså tjänat en halv miljon kronor varje månad sedan de flyttade in. Grattis, säger jag!

Kungen har dispositionsrätt över Kungliga Djurgården och det innebär att det är han som måste godkänna alla som bor där ute. Det facto har alltså kungen godkänt ABBA-Björn och därmed gett Jonas chansen att tjäna 30 miljoner.

Annons

Fågelvägen från Jonas bostad på Djurgården är det cirka 800 meter till det boendet som han och Madeleine skulle flyttat in i efter sitt bröllop. Det ligger på Blockhusudden och är i dag i stället pensionärsbostäder för tidigare anställda inom hovet.

Madeleine flydde över Atlanten och träffade sin stora kärlek i Chris. Vi alla är glada för hennes skull och hoppas nu att den lilla familjen ska trivas hemma i Sverige. Prinsessan har sedan länge lagt Jonas bakom sig. Men det är ändå dråpligt att allt detta händer nu – precis när hon väljer att återvända hem. Men oavsett: Välkomna hem!

Vi är många som har längtat och saknat den lilla prinsessfamiljen.

Annons