Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall om hjärtoperationen: ''Kungen är ALDRIG sjuk''

20 feb, 2023, 06:30
johan t lindwall om kungens hjärtoperation
Hovet gick nyligen ut med ett pressmeddelande om att kungen ska genomgå en hjärtoperation. I sin senaste krönika kommenterar Johan T Lindwall händelsen. ''Allas våra tankar nu hos vår Carl XVI Gustaf'', skriver han.
Annons

Kungen är aldrig sjuk. Desto större oro då när det handlar om en hjärtoperation. Nu tänker vi alla på kungen. Det slog ner som en fullkomlig överraskning: Kungen ska genomgå ett kirurgiskt ingrepp.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Hovets pressmeddelande var kortfattat och allvarligt: ”På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomför H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet. Efter ingreppet rekommenderas en tids stillhet. Detta medför att kungens planerade åtaganden mellan den 20 februari och den 3 mars flyttas fram till senare i vår.”

Ni som kan er Carl XVI Gustaf vet: Kungen är ALDRIG sjuk. ALDRIG. Desto mindre allvarligt sjuk. Släkten Bernadotte är kända för sina starka gener och att de flesta familjemedlemmarna får långa och friska liv.

Annons

Gamle kungen Gustav V blev 92 år gammal, hans efterträdare på tronen Gustav VI Adolf blev 91, skulle fylla 92 kort tid efter sin bortgång. Så i familjen Bernadotte har hälsan i princip aldrig varit något problem.

Visst, nu gör hovet allt för att spela ner kungens operation och lugna omgivningen, men ett ingrepp i hjärtat är alltid ett ingrepp i hjärtat. Det är inte ingrepp i knäet eller handen. Det är hjärtat det handlar om – centralen i allas våra kroppar. Efter beskedet om operationen har det väckts oro om hur kungen egentligen mår. Varför kom beskedet om operationen så plötsligt och ändå hävdade hovet att det var en planerad operation?

Varför kom beskedet när kronprinsessan Victoria, näst på tronen och ställföreträdande statschef, var på andra sidan jordklotet på officiellt besök i Australien? Varför väntade inte hovet tills kronprinsessan var hemma igen om det nu var en planerad operation?

Oavsett alla spekulationer så är allas våra tankar nu hos vår Carl XVI Gustaf. Många har skickat sina hälsningar och det värmer garanterat hela kungafamiljen. Från oss på Svensk Damtidning säger vi: Krya på dig! All kärlek och du finns i allas våra tankar!

Annons