Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall: Låt 2024 bli ett magiskt kungligt år!

25 dec, 2023, 11:30
johan t lindwall om kungaåret 2023
Hovexpert och chefredaktör för Svensk Damtidning Johan T Lindwall blickar tillbaka på höjdpunkterna under kungaåret 2023 – allt från Kung Charles kröning till Carl Gustafs 50 år på tronen. Vad har vi att vänta 2024?
Annons

Först var det pandemin. Sedan krig och lågkonjunktur.Nu tycker jag att vi lämnar de senaste åren bakom oss och säger med hög stämma: Välkommen 2024! Det har varit tuffa år för många, med allt som sker i vår omvärld.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Jag är övertygad om att många med mig känner att 2024 kommer bli så viktigt – en omstart och framför allt en förhoppning om att det nu äntligen ska vända ute i världen.

Men ska vi blicka tillbaka på det kungliga året 2023 så blev detju faktiskt helt fantastiskt. Vad vi minns bäst? Kröningen av kung Charles, så klart, och kungens 50 år på tronen. Jag hade förmånen att få vara på plats på båda händelserna och de var lika pampiga, men på olika sätt. Att få befinna sig i London på kröningen blev ettminne för livet. Det var rent ut sagt magiskt. Där satt våra svenska kungligheter på bästa bänkraden och historia skrevs, där och då.

Samtidigt var det lite beklämmande att se yngste sonen Harry förpassad till bänkraderna längst bak. Tyvärr så tror jag inte att det kommer bli bra mellan far och son igen förrän den dagen Harry och Meghan bett om ursäkt. Ja, jag står faktiskt numera på brittiska kungafamiljens sida i denna smutsiga härva. Det var uppfriskande i början när Harry och Meghan pratade ut. Sedan har allt bara blivit smutsigt. En familjs privatliv har fläkts ut inför en hel värld och det är inte värdigt.

Annons

Från London bar det av hem till Sverige och firandet av kronprinsessan på Öland. Men kronan på verket, passande i det här sammanhanget, blev ju ändå kungens 50 år på tronen. Det blev en fantastisk helg i september med juliväder och det kändes som vi återupplevde bröllopet 2010. Stockholms gator var fulla av människor som ville fira kungens jubileum. Vi på Svensk Damtidning hade flera utsålda läsarevent och tillsammans firade vi hans majestät med storslagen fest på Operaterrassen i centrala Stockholm. Från första parkett såg vi både kortege och båtturen.

Grattis till oss och till kungen! Under 2024 ska vi satsa på ännu fler events, så håll utkik! När det är dags så säger jag – från oss alla till er alla: GOTT NYTT 2024!

Låt det bli ett magiskt kungligt år!

Annons