Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall: ''Många där ute älskar sin drottning''

11 dec, 2023, 11:30
Johan t lindwall om drottningens födelsedag
Hovexpert och chefredaktör för Svensk Damtidning Johan T Lindwall hyllar Drottning Silvia inför hennes 80-årsdag. ”Hon och kronprinsessan Victoria är varandras kopior i så mycket”, skriver han i sin senaste krönika.
Annons

Silvia, Silvia, Silvia! Vad vore vi utan dig? Lite tråkigare, men framför allt så mycket fattigare. Jag menar självklart inte fattigare i valuta – utan i det kungliga livet. För svenska monarkin och kungahuset hade varit så mycket fattigare utan Silvia som drottning – trust me!

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Jag har haft förmånen att följa drottningen på nära håll i många år och jag kan bara säga en enda sak: Hon gör ett fantastiskt arbete och det kan jag säga till 100 procent. Visst, vi har en rad andra drottningar i Europa och även våra nordiska grannländer, men jag skulle vilja slå fast att vår drottning gör det bästa jobbet av dem alla. Vad skulle vi ha varit utan en Silvia vid vår kungs sida?

Kungen och drottningen har verkligen varit ett powerpar genom åren – de har kompletterat varandra. Varför tycker jag om Silvia så mycket? Det går inte att inte tycka om Silvia är mitt svar. Hon och kronprinsessan Victoria är varandras kopior i så mycket. En fantastisk egenskap de båda har är att de ser alla och då menar jag alla. När jag har varit på resor med drottningen har jag slagits av vilket enormt stort hjärta Silvia har. Den minsta lilla människan kan hon lyfta upp och få att känna sigsedd och behövd.

Annons

Victoria är en kopia av sin mamma i så mycket. Just därför kommer kronprinsessan den dagen det är dags att också bli en fantastisk drottning. Silvia är också en väldigt bestämd kvinna. Efter födseln av Victoria 1977 tyckte Silvia att det var enormt jobbigt att behöva gömma sig i bilar ut och in till Karolinska sjukhuset. Hon tvingades till och med klä ut sig i peruk för att inte skapa uppmärksamhet.

Silvia sa att om det blev fler barn skulle det då bli hemmafödslar. Alla avrådde henne, men Silvia fick som hon ville. Carl Philip såg dagens ljus på Stockholms slott och Madeleine på Drottningholms slott. Det är sådan Silvia är. Har hon sagt eller bestämt sig för något så blir det så.

Dagen före julafton blir Silvia 80 år. Nu vill vi uppmärksamma drottningen på hennes dag med lite av de bästa stunderna och bilderna från de här 80 åren.

Från djupet av mitt hjärta vill jag gratulera på drottningens stora dag.

Annons