Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall om Victoria och Daniel: ''Något har hänt i relationen''

14 aug, 2024, 10:00
johan t lindwall om Victoria och daniels relation
I sin senaste krönika beskriver chefredaktör för Svensk Damtidning Johan T Lindwall vad han tror är en nyantädning mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel. ''De ser helt nykära ut'', skriver han.
Annons

Jag kan ha fel. Men jag tror inte det. Något har hänt i relationen mellan Victoria och Daniel. Ni som kan er kungliga historia och då framför allt Victorias och Daniels vet att jag avslöjade deras relation 2002. Det gör inte mig på något sätt till en expert, men jag har trots allt följt dem nu i över 22 år och jag tror mig veta att något har hänt. Hänt? Vadå hänt? Då säger jag: Titta på nya bilderna på paret från Öland! När såg vi Victoria och Daniel så här kära senast? VÄLDIGT länge sedan, skulle jag säga.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Jag kommer aldrig glömma den där dagen i maj 2002 när jag och fotografen Suvad Mrkonjic, numera bosatt i Rismåla utanför Nybro (även kallad Nypan), satt utanför Daniels dåvarande bostad uppe vid Roslagstull i Stockholm. Jag hade aldrig träffat honom och det enda jag hade var ett gammalt passfoto på honom. Informationen jag hade var att han var Victorias nye pojkvän.

Annons

Han var inte bara hennes personlige tränare – utan även hennes nya kärlek. Så plötsligt på eftermiddagen kom en kille i keps och med en golfbag gåendes på trottoaren. Jag hoppade ut ur bilen gick fram och frågade: ”Daniel Westling?” Han sken upp och nickade. Jag sa då: ”Kronprinsessans nye pojkvän?”

Nu förbyttes leendet i en grimas och plötsligt var Daniel borta. Så var hans och mitt första möte. Tiden efter blev ganska kylig mellan oss och jag vet att ni är många som tänker: Men varför lät du inte honom bara vara?

Nja, detta var vid den här tiden sensationellt. Victoria hade en ny pojkvän och det var hennes personlige tränare som dessutom kom från en helt vanlig familj i Ockelbo. Ni som kan er historia vet sedan hur Victoria och Daniel kämpade för att få varandra och 2010 var vi alla med om det magiska bröllopet.

När jag nu tittar på alla bilder från sommaren på Öland kan jag inte låta bli att tänka tanken: Något har hänt i deras relation. Något har hänt mellan dem. Jag har sällan tidigare sett Victoria och Daniel så kära. De ser helt enkelt nykära ut.

Något har hänt – till det bättre. Efter 22 år ser de kärare ut än någonsin och jag med många gläds med dem. Inget är starkare än kärleken.

Annons