Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall om den kungliga händelsen: ''Vilket besök!''

02 nov, 2017, 11:30
johan t lindwall om kungliga besöket
Nu är det bekräftat: Prins William och Kate Middleton kommer till Sverige. Chefredaktör och hovexpert Johan T Lindwall går djupare in på besökets detaljer.
Annons

Prins William och Kate kommer till Sverige! Nyheten bekräftades i förra veckan av Kensington Palace och för svenska kungahuset och monarkin är detta rena rama högvinsten.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

William och Kate är vid sidan av drottning Elizabeth de största kungligheterna i hela världen och det är första gången de kommer till Sverige.

För svenska kungahuset är det enorm prestige att William och Kate har bestämt sig för att besöka Sverige och Stockholm under minst två dagar. Det visar sig att det är engelska hovet som har lagt fram en förfrågan om att få komma på besök till Sverige. Det är dessutom prins William och Kate som har framfört en rad önskemål om vad de vill göra under sitt besök i Sverige.

2018 har alla förutsättningar att bli ännu ett starkt kungligt år. Nu börjar vi redan i januari med det kungliga superbesöket från England. Hur stort är det att William och Kate kommer till Sverige? Den som kan sin monarki svarar direkt: Enormt.

Annons

Williams lillebror Harry har varit här en gång tidigare, men då privat på en blöt svensexa ute i Stockholms skärgård. Prins William ska en dag ta över tronen hemma i England och redan nu är han och Kate de mest populära kungligheterna i landet.

Minns ni när Obama landade på Arlanda under sitt besök? Minns ni uppståndelsen och säkerheten inne i centrala Stockholm? Räkna med samma sak den här gången.

Det är inte bara två kungligheter som kommer till Sverige i januari. Det är även två världsstjärnor. Kate och William skapar hysteri och uppståndelse över hela världen och hemma i England är de avgudade. William är en avbild av sin framlidna mor prinsessan Diana och än i dag, 20 år efter hennes bortgång, är det ingen i Storbritannien som har glömt sin folkets prinsessa.

2018 har onekligen alla möjligheter att bli ett starkt kungligt år. Först kungliga superbesöket från England. Sedan dags för prinsessan Madeleine att bli mamma igen. Vilket härligt kungligt år vi går mot – ännu en gång. Och jag kan garantera en sak: Det är här i Svensk Damtidning vi kommer att ha den bästa och mest initierade bevakningen av alla stora kungliga händelser.

Precis som det ska vara.

Annons