Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Historien bakom Madeleines söta sommarklänning

03 jul, 2019, 18:00
AvJohanna Lejon
Madeleine i klänning från Dagmar
Prinsessan Madeleine väljer svensk design från House of Dagmar. Vi vet mer om historien bakom varumärket.
Annons

Häromveckan stod ett besök hos organisationen Maskrosbarn på prinsessan Madeleines kungliga schema. På Facebook delade prinsessan med sig av ett antal foton från sitt besök hos just Maskrosbarn. Prinsessan Madeleine berättade även om upplevelsen.

Prinsessan Madeleine om besöket hos Maskrosbarn

”Det var väldigt givande och gripande att i dag få besöka Maskrosbarn

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som arbetar med att förbättra levnadsvillkoren för barn som växer upp i hem där minst en förälder mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Jag är både glad och stolt över att Childhood ger bidrag till Maskrosbarn”, skrev prinsessan på sitt Facebookkonto.

Madeleines Dagmar-klänning

Under besöket hos Maskrosbarn var prinsessan klädd i en ny, helt underbar, ANNONS klänning från det svenska märket House of Dagmar. 

Klänning från Dagmar

Klänning från Dagmar. ANNONS Läs mer och köp här. 

Annons

Det är inte första gången någon i kungafamiljen väljer att klä sig i ANNONS Dagmars design – långt ifrån. Både Sofia och Victoria har ett flertal Dagmar-plagg i sina kungliga garderober. House of Dagmar har dessutom skapat en av prinsessan Sofias vackra Nobelklänningar.

Historien bakom House of Dagmar

ANNONS House of Dagmar är, som sagt, ett svenskt modehus. Det är grundat av en trio – systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam. Varumärket är döpt efter systrarnas farmor, Dagmar, som själv var skräddare och en stor förebild för systrarna då det gäller självförtroende, expertis och stil. Det var farmor Dagmars egenskaper som i mångt och mycket satte grunden för märkets känsla och dess design. House of Dagmar specialitet är stickade kläder och man strävar hela tiden efter att skapa hållbara kollektioner – både då det gäller produktion, kvalitet och känsla. Dagmar plagg och accessoarer är stilfulla och feminina. Klassiska med en twist. Inspirationen kommer inte sällan från arkitektur, modern konst och andra typer av kultur.

Annons

– Dagmarkvinnan är sensuell, sofistikerad och progressiv. Hon är någon som kan balansera sitt privatliv och sina intressen med en framgångsrik karriär, har Kristina Tjäder slagit fast i en intervju.

Och drömkunden då?

– Emma Watson eller Zadie Smith!

Snyggaste Dagmar-plaggen just nu

Just nu är det rea på ett flertal vackra ANNONS Dagmar-plagg. Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut några godbitar! Den första klänningen har ju kronprinsessan Victoria i sin ägo!

Klänning från Dagmar

Klänning i vackert mönster. ANNONS Läs mer och köp här. 

Annons
Omlottklänning från Dagmar

Svart omlottklänning. ANNONS Läs mer och köp här. 

Gul blus Dagmar

Gul blus. ANNONS Läs mer och köp här. 

Annons
Vit skjorta

Klassisk vit skjorta. ANNONS Läs mer och köp här. 

Klänning från Dagmar

Mönstrad klänning. ANNONS Läs mer och köp här. 

Foto: TT, Prinsessan Madeleines Facebook

Annons