Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias bästa klädtrick – därför är hon så förtjust i skärpet

19 sep, 2019, 15:50
AvJohanna Lejon
Kronprinsessan Victoria
Fyra outfits – fyra bälten i midjan. Undrar du också varför kronprinsessan Victoria älskar att styla sina plagg med ett skärp i midjan? Vi vet!
Annons

2017 besökte kronprins Frederik och kronprinsessan Mary Sverige tillsammans med en dansk näringslivsdelegation. Två år senare var det nu i veckan dags för det svenska kronprinsessparet att göra ett motsvarande besök i Köpenhamn. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel åtföljdes av statsrådet Lena Hallengren, samt av en svensk näringslivsdelegation, ledd av Svenskt Näringslivs ordförande Fredrik Persson. Delegationen bestod av 20-talet svenska företag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria
Kronprinsessan Victoria i klänning från Toteme – och bälte i midjan.

Så stylar Victoria sina plagg – med ett skärp

Som vanligt i kungliga sammanhang var schemat späckat! Den ena programpunkten avlöste varandra. Men – låt oss nu tala en smula om kläderna. Kronprinsessan Victorias kläder.

Victoria och hennes stylist Tina Törnqvist, som jobbat närmast Victoria i över tio år nu, hade noga valt kläderna inför resan. Nordisk design stod i fokus och kronprinsessan bar plagg från finska, danska och svenska modeskapare. De flesta av plaggen var helt nya. I stil och snitt skilde de sig en del – men en röd tråd fanns att finna. Vilken? Skärpen i midjan.

Annons

På nästan alla outfits hon bar hade Victoria ett bälte. Skärpen var adderade, i nästan inga fall hörde de till plaggen i första rummet. Men, varför bär Victoria skärp? Svensk Damtidnings Johanna Lejon, moderedaktör, kan nu berätta varför.

Victoria
Skärp i midjan – och klänning från Valerie.

Victoria älskar klänningar som är sköna att ha på sig, gärna med hög krage och lång ärm. Hon älskar även när klänningens kjol går till mitten av vaden. Formen får gärna vara lite böljande. Victoria är inte särskild förtjust i klänningar som sitter för tight. Kronprinsessan föredrar att kunna röra sig fritt och obehindrat. Hon vill ägna programpunkten och det kungliga uppdraget all kraft, hon vill inte behöva tänka på hur kläderna sitter, om något skär in eller åker upp. Och det är just därför hon väljer att styla sina mer ”flowy” klänningar med ett bälte i midjan. Bältet får klänningen att sitta på plats, att inte blåsa upp eller lägga sig osmickrande.

Annons

I en uppsats har kronprinsessan Victorias stylist berättat mer:

– Hon (Victoria reds. anm.) är en kronprinsessa i tiden. Kronprinsessan måste trivas (…). Kläder är viktiga för att känna sig fin, om man känner sig säker så utstrålar man säkerhet. Alla vill känna sig fina. Balansen är att inte låta kläderna ta över i sin representation. Alla behöver vi positiv kraft. Har man en positiv kraft kan man lättare utstråla och förmedla vad man vill säga.

Victoria i Dagmar
Kronprinsessan bär klänning från Dagmar och ett bälte i midjan.

Så stylar du plagg med ett skärp

Bältet spelar även en annan roll, det förhindrar klänningen att lägga sig på ett sådant sätt som skapar ovälkomna rubriker, rubriker som kan hinta om att ”göra en Marilyn” eller insinuera att ett tredje barn skulle vara på gång. Kort sagt: otrevliga och onödiga rubriker som tar fokuset på programpunkten som sådan, på uppdraget i stort.

Att markera midjan är för övrigt ett uppskattat stylingknep, också av rutinerade modeexperter som exempelvis Emilia de Poret.

Kappa från Stylein
Victoria i kappa från Styleins och Isabella Löwengrips samarbete med Ellos. Som ni ser markeras midjan med ett brett bälte.

”Ett riktigt snyggt ”statement”-skärp är en bra investering. Inte bara snyggt över en kappa eller kavaj utan piffar även upp koftan och tröjan”, skriver hon i sin blogg

Hon fortsätter:

”Skärpet är en grym accessoar som framhäver midjan på en rakare kroppsform (som min!).”

Foto: TT

Annons