Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

11 hetaste tipsen - det kan Victorias bebis heta

04 feb, 2016, 08:41
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Blir det en liten Carl Johan eller en prinsessan Alice? Namnet på Baby Bernadotte får vi veta först vid konseljen som kungen håller efter födseln, men spekulationerna är redan igång.
Annons
victoria-ste-1

När det gäller namngivning av en kunglig bebis är det många aspekter som ska tas i beaktande. Namnet ska gärna finnas i släktleden bakåt och så ska det ha en kunglig klang.

Ett namn som var förhandstippat inför Estelles nedkomst 2012 var Alice. Det finns två betydelsefulla Alice i kronprinsessans liv, hennes mormor Alice Sommerlath och Alice Trolle-Wachtmeister som tidigare var överhovmästarinna. När det gäller pojknamn till exempel kunganamnet Oscar och prinsnamnen Wilhelm och August.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men kronprinsessan och prins Daniel har som bekant överraskat förr. Prinsessan Estelle har som bekant fått sitt namn av Estelle Bernadotte som var gift med Folke Bernadotte. Namnet betyder stjärna och cirka 1500 kvinnor i Sverige bär namnet i dag.

Se våra hetaste namntips i galleriet nedan!

 

 

 

Annons