Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

17-åriga prinsessans hemlighet – döljs helt för allmänheten

26 jul, 2024, 16:00
Albin Bramstedt
Prinsessan Isabella.
Den danska prinsessan har inte synts till.Scanpix Denmark.
Efter nästan hela sommaren har hemligheten dolts gällande den danska prinsessan – nu har det kommit ut i offentligheten.
Annons
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!Brand logo
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!

Danmarks kungligheter är, likt de svenska högheterna, på en mycket välförtjänt semester.

De som följt kung Frederiks familj vet att schemat har varit, minst sagt, hektiskt. Att ena veckan resa till Grönland för att bara dagar senare närvara i staden Gråsten är stressigt.

Tillvaron är såklart priviligerad, men samtidigt är det viktigt att komma ihåg att den danska majestätfamiljen också bara är människor.

Kung Frederik och prinsessan Isabella.
Prinsessan Isabella med sin far Danmarks kung Frederik.Ida Marie Odgaard

I och med detta kommer deras semester som en skänk från ovan. Men nu har det kommit ut nya uppgifter gällande Frederik och drottning Marys dotter – prinsessan Isabella.

Annons

Varit på festival

Precis som alla 17-åringar njuter Isabella just nu av ett långt och härligt sommarlov. Den 15.e augusti ska prinsessan enligt plan börja i 2:an på Øregård Gymnasium.

Billedbladet rapporterar att Isabella hittills varit på några studentfester under sin första del av semestern, för att sedan ha närvarat på en musikfestival med sina vänner.

Danska kungafamiljen.
Kungafamiljen är på en efterlängtad semester.Ida Marie Odgaard

Den danska tidningen skriver att prinsessan inte har synts till speciellt mycket under sommaren och att en stor del av den danska befolkningen saknat att se henne på Gråsten slott.

Annons

Men precis som alla tonåringar har Isabella ett privatliv som hon kanske inte delar med sig av i första hand. Samma sak är det med hennes bröder kronprins Christian, prins Vincent och syster prinsessan Josephine.

Enda som inte dykt upp

Men skillnaden är att kungaparet och tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine har varit på Gråsten slott under en 10-dagar lång semester. Även kronprinsen har synts till.

Isabella är därmed den enda i familjen som inte har varit på semesterresortet.

Det återstår att se om hon dyker upp innan sommaren är över!

Annons