Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vem gillar vem i kungahusen?

30 mar, 2007, 12:06
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Vilka prinsessor umgås privat och vilka tillhör prinsarnas grabbgäng? Vi avslöjar vem Mette-Marit ringer när hon vill powershoppa och vilken drottning som är Silvias kungligaste väninna!
Annons

Visst flockas societeten kring prinsar och prinsessor. Det är många som frotterar sig i glansen, men det är inte alla som får komma en kunglighet in på livet. Det krävs enormt mycket för att kvala in. Lojalitet och diskretion är de främsta meriterna!

Att ständigt vara bevakad av media och ha säkerhetsvakter efter sig för varje steg man tar, hör inte till vanligheterna. Men detta är den verklighet som kungligheterna lever i och därför umgås de gärna med människor i samma situation, prins- och prinsesskollegor som precis förstår vad de menar..

Victoria var med på Märtha Louises 30-årsfest.
Victoria var med på Märtha Louises 30-årsfest.

Bästisarna Victoria och Märtha Louise

Att Märtha Louise och Victoria är väninnor är lätt att förstå! Båda är sprudlande personligheter med glimten i ögat och båda delar erfarenheten av hur det är att växa upp som prinsessa. Då och då dyker Märtha Louise upp i Stockholm och Victoria brukar hälsa på i Oslo några gånger varje år. Eftersom de har träffats ända sen de var små kan de ta upp samtalet som om ingen tid alls passerat sen sist.

Annons

Kronprinsessan Mette-Marit är bästis med bulgariska prinsessan Rosario. Det är till henne som Norges kronprinsessa ringer när hon vill powershoppa en eftermiddag. Deras äkta män är också mycket goda vänner och i fjol var familjerna på privat vårsemester tillsammans på Mallorca. Belgiens Mathilde och Hollands Máxima är bästa väninnor och växlar galant mellan flamländska och franska när de träffas för småprat och shopping. De bor nära varandra och har mycket gemensamt, inte minst nu när de snart är trebarnsmammor båda två.

Jagar tillsammans

Prins Leopold av Bayern är gudfar till prins Carl Philip och också gammal god vän med vår kung. Carl Gustaf och prins Leopold, som alltid kallas “Poldi” av den närmaste kretsen, delar bland annat intresset för jakt, naturvård och snabba bilar. De både kör tävlingar tillsammans och gillar att åka till furst Alberts racingparadis Monte Carlo för att titta på rally. Fruarna Ursula och Silvia har språket, tyska, gemensamt, och trivs mycket bra ihop.

Drottning Sonja och drottning Silvia

Drottningbästisar

Även om Silvia så gott som alltid har ett leende på läpparna, finns det förstås ögonblick då livet som drottning känns tungt. Då är det skönt att ha en förstående vän och kollega som tröstar och muntrar upp. Drottning Sonja av Norge är en sådan nära förtrogen, som vet hur det kan vara bakom drottningfasaden. Nu kan Silvia dessutom få tips av Sonja inför barnens kommande giftermål.

Annons

Prinsgänget

Kronprinsarna Felipe, Frederik, Willem Alexander och Haakon har haft mycket kul tillsammans genom åren. Deras tid som ungkarlar är förbi, och nu har de blivit äkta män och pappor. Haakon och Frederik har alltid träffats mycket privat, och Haakon valde Frederik som bestman till sitt bröllop. Felipe och Haakon umgicks extra flitigt under de år som Felipe var tillsammans med norska modellen Eva Sannum. Och allra första gången Frederik och Mary träffades var Felipe med runt bordet på Sydneypuben Slip Inn. Sådant skapar starka band.

 

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Scanpix

Annons