Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

8 heta tips - det här blir bebisens hertigdöme

20 apr, 2016, 08:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Morfar kungen gav prins Oscar det stora hertigdömet Skåne. Frågan är vad Sveriges nyfödde yngste prins kommer att få?
Annons
Sofia

En del talar för att det kan bli Öland, ett landskap som betyder mycket för kungafamiljen eftersom deras sommarslott Solliden ligger där. Öland har inte haft någon hertig sedan 1600-talet.

Ett annat möjligt val är Dalarna, med tanke på att prinsessan Sofia är uppväxt i Älvdalen. Men kungen är oförutsägbar, tänk till exempel på prins Nicolas som helt oväntat fick Ångermanland. Kungen skulle kunna fortsätta på det spåret och välja ännu ett landskap som aldrig har haft någon hertig. I så fall handlar det om Blekinge, Bohuslän, Härjedalen, Lappland, Medelpad eller Norrbotten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En annan möjlighet är att han blickar bakåt och utser den nyfödde prinsen till hertig av Västerbotten, det hertigdöme som en gång tillhörde kungens egen far prins Gustaf Adolf.

Snart vet vi!

Kungaparets barnbarn och deras hertigdömen:

Prinsessan Estelle – hertiginna av Östergötland.

Prins Oscar – hertig av Skåne.

Prinsessan Leonore – hertiginna av Gotland.

Prins Nicolas – hertig av Ångermanland.

Av: Helena Wiklund.

Bilder: Stella Pictures.

Annons