Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Alla barnen utflugna – kungaparet lämnade ensamma

15 okt, 2018, 16:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Det är tomt hemma hos kungaparet på Drottningholm som vanligtvis brukar ha både barn och barnbarn på besök. Men varken Victoria, Carl Philip och Madeleine befinner sig i Sverige just nu.
Annons

Det har skett ombytta roller i kungafamiljen. Förr fick kungen och drottningen lämna sina tre barn hemma för att resa världen över. Men nu är det Victoria, Carl Philip och Madeleine som befinner sig på resande fot.

Kungabarnen är utomlands

I dag rivstartade kronprinsessan Victoria sin Mellanöstern-turné tillsammans med maken prins Daniel. Alldeles strax landar de i Amman, Jordanien, som de ska besöka under två dagar. Därefter forsätter äventyret i Beirut, Libanon. Där ska hon bland annat  träffa landets premiärminister och besöka ett flyktingläger. Kronprinsessan kommer inte kunna träffa sina föräldrar eller Estelle och Oscar förrän efter den 19 oktober då hon och Daniel är hemflugna igen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Även lillebror Carl Philip befinner sig utomlands just nu. Han och prinsessan Sofia har åkt till London för att närvara vid Global Dyslexia Summit som pågår under dagen. Nästa uppdrag han har inbokat i kalendern är inte förrän på fredag. Kanske passar paret på att umgås på tu man hand i London och stannar en natt eller två?

Annons

Men kungaparet kommer inte att vara ensamma länge till. Victorias resa pågår ju bara under några dagar och Carl Philip och Sofia är nog snart hemma i Villa Solbacken igen. Men det kommer däremot dröja ett tag innan Carl Gustaf och Silvia får träffa sin yngsta dotter Madeleine, som numera på i Florida, tillsammans med Chris och barnen. Och familjen stormtrivs i det härliga klimatet.

Chris och Madeleine gungar barnen i Florida.
Chris och Madeleine gungar barnen i Florida.

Men förhoppningsvis kommer kungaparet att få träffa sin efterlängtade prinsessan i december när Silvia fyller 75!

Läs mer: Kungaparet åker till Frankrike – med Victoria och Daniel!

Foto: IBL

 

Annons