Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anställd hos prins Daniel slår larm i tv – rasar i direktsändning: ”För dåliga”

12 aug, 2024, 15:30
Prins Daniels anställd är inte nöjd med händelsen i OS i Paris.
Annons

Prins Daniel har alltid varit en person som brinner för hälsa och motion. I vissa kretsar har han till och med gått under epitetet ”sportprinsen”, ett namn som vittnar om hans idrottsliga intresse.

Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!Brand logo
Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!

När han äntrade den kungliga världen såg han snabbt till att föra vidare sitt intresse. Tillsammans med kronprinsessan Victoria lanserade han hälsoinitiativet Generation Pep, med avsikt att få fler barn och unga att röra på sig.

Vid sin sida har han länge haft den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som är verksamhetschef för Daniels organisation sedan flera år tillbaka.

Annons
Prins Daniel och Carolina Klüft
Prins Daniel och Carolina Klüft brinner för idrott och hälsa.Karin Törnblom/TT

Daniels anställd i direktsändning

Att valet föll på just Carolina Klüft är ingen slump. Likt Daniel brinner hon för motion och hälsa, något som gör henne som klippt och skuren för den viktiga rollen i Generation Pep.

Med sin expertis syns hon även på andra håll. Under OS i Paris medverkade hon i Discoverys sändningar som expert, redo att ge djuplodande analyser från den stora idrottstävling som så många svenskar bevittnade.

Carolina Klüft: ”För dåliga”

Och hon hade både ris och ros att komma med. När det var dags för damernas final i kulstötning, tyckte Carolina att flera av idrottarna bröt mot reglerna.

Annons

Regeln handlar om att kulstötarna inte får trycka ifrån med foten från marken, något som hon bland annat ansåg att guldvinnaren Yemisi Ogunleye gjorde sig skyldig till.

– Jag tror att hon gör det utan att hon tänker på det. Jag tror inte det är en taktik för att det har varit halt, jag tror att det är en del av hennes stötning och att det aldrig är någon som har kommenterat det. Man är för dåliga på att titta på reglerna, sa Carolina Klüft.

Carolina Klüft
Carolina Klüft hade åsikter om damernas final i kulstötning.PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN/Shutterstock

Foto: TT

Annons