Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anställd hos prins Daniel slår larm i direktsändning – situationen allvarlig: "Är en skandal"

29 jul, 2024, 15:00
Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Carolina Klüft har jobbat vid prins Daniels sida i många år – samtidigt balanserar hon andra åtaganden. Och nu träder hon fram med en skarp tillsägelse.
Annons
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!Brand logo
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!

Det är inte för intet som prins Daniel fått det finurliga smeknamnet "idrottsprins" – hans stora hjärtefråga är ju hälsa och rörelse vilket han jobbar outtröttligt med!

Och vid sin sida har han länge haft den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som är verksamhetschef för Daniels organisation Generation Pep.

Det innebär att Carolina titt som tätt dyker upp i mediasammanhang för att diskutera prinsens och organisationens arbete – men hon har även andra strängar på sin lyra, och nu ryter Carolina ifrån ordentligt...

Anställd av Daniel – och ryter ifrån i sändning

Carolina är en mångsysslare av rang som utöver att jobba med Generation Pep också rattar streamingjätten Maxs OS-sändningar nu i sommar.

Annons

Här sitter Carolina som expert och guidar svenskarna genom ett av världens största sportevenemang, men dessvärre har OS redan skakats av skandal – och den tidigare friidrottsstjärnan sparar inte på krutet.

Händelsen som upprör Carolina, och många fler med henne, är den omskakande informationen som framkom innan Nya Zeelands fotbollsmatch mot Kanada – att den kanadensiska staben spionerat på motståndarna med hjälp av drönare.

Något som fått konsekvenser i form av av Kanadas förbundskapten Bev Priestman begärde att inte få leda laget i OS innan hon och två andra ledare stängdes av i ett år – med indragna löner.

Kanada har även straffats med att få sex minuspoäng. Och Carolina ser inte med blida ögon på ledarstabens beteende och larmar kring fler konsekvenser. Som hon säger i Maxs sändning:

– Det är en skandal tycker jag. Att ledarstaben agerar på det här sättet och i flera års tid. Det drabbar de aktiva som får minuspoäng och en ledarstab som försvinner. En skandal som jag förstår att de agerar hårt på.

Carolina Klüfts roll i Generation Pep

OS går i mål den 11:e augusti. Sedan väntar som vanligt mer arbete med prins Daniels Generation Pep för Carolina.

Hon är en av 12 anställda i organisationen och det var faktiskt prins Daniel själv som tog kontakt med den tidigare friidrottaren redan innan Generation Pep lanserades 2016:

– Han presenterade idén och jag kände direkt att det låg mig nära. Hållbarhetsfrågor var ett område jag bottnade i och där jag kände att jag kunde påverka positivt, har Carolina tidigare sagt till Femina.

Carolina Klüft poserar med kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Carolina Klüft jobbar sida vid sida med kronprinsessan Victoria och prins Daniel och deras Generation Pep. Foto: JESSICA GOW

Foto: TT

Annons