Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Anställd på hovet slår larm – situationen allvarlig

30 sep, 2024, 16:00
Anställd på hovet ska ha blivit hotad under jakt på Öland.
Annons

Vad gör kungen när han är ledig? Ja, ibland hänger han i naturen, långt bort från det kungliga rampljuset, omgiven av granars trygga barr och med en harmonisk känsla av rofylldhet.

Prinsessans beteende vid jakten väcker reaktionerBrand logo
Prinsessans beteende vid jakten väcker reaktioner

Det är också i naturen som han kan utföra sitt stora jaktintresse. Intresset har han haft med sig sedan tonåren och kungen har tidigare berättat att han jagat sedan han var 13 år gammal.

– Jag har möjlighet att jaga ensam vid Ottenby på Öland. Att pyrscha ensam när man har all tid på sig att göra ett bra jobb med att hitta rätt djur så att säga – det är fantastiskt!

Annons
Kungen ute på jakt
Kungen älskar att vara ute i skogen och jaga. Fredrik Sandberg / TT

Kungens jakt på Öland

Öland har alltid haft en plats nära kungafamiljens hjärta. Det är här de har tillbringat sina somrar och kungen har i stort sett hela sitt liv jagat vid Ottenby fågelstation på Ölands södra udde.

– Jag jagar ett antal helger per år och skulle gärna jaga mer om det fanns tid. Säsongen är ju lång med allt från fågel till småvilt och älg. Alla ser fram emot våren men jag tycker kanske bäst om höstarna, de är fantastiska med alla färger, dofter och fukten i marken.

Annons

Anställd på hovet slår larm

Men nu har kungen nåtts av ett tråkigt besked. P4 Kalmar rapporterar att en anställd på de kungliga hovstaterna ska ha blivit hotad på kungens jaktmark på Öland förra helgen.

– Polis kallades till platsen efter att en äldre man ska ha hotat en person som enligt uppgifter från polisen är anställd på de kungliga hovstaterna, säger P4 Kalmar i inslaget.

Den äldre mannen ska inte ha ingått i jaktlaget. Hoten ska ha varit av verbal karaktär och polisen har hållit förhör i ärendet. Nu pågår en utredning för att bringa klarhet i vad som hänt.

Annons

Hovet har valt att inte kommentera utredningen.

Kungen i skogen
Kungen har nu nåtts av det trista beskedet att en anställd på hovet ska ha blivit utsatt för hot i samband med en jakt på Öland. Fredrik Sandberg / TT

Foto: TT

Annons