Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Äntligen! Victoria och Daniel på gemensamt uppdrag

06 okt, 2018, 17:00
author Margareta
Margareta
Det är numera relativt sällan som vi ser det kungliga kronprinsessparet arbeta tillsammans. Men nu i veckan jobbade Victoria och Daniel ihop!
Annons

Hur ska barn och unga klara av grundskolan? Vad krävs för stödfunktioner och hur ska de motiveras?

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria tog sig i veckan ut till Hjulsta, en förort en bit utanför Stockholm. Där möttes de upp av elever som alla går i årskurs nio, men på olika skolor i Stockholm, för att diskutera just dessa frågor. På plats för att lyssna och bidra under samtalet fanns även rektorer, lärare och representanter från näringsliv, verksamheter samt ideella organisationer som arbetar med barn och unga.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under besöket.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under besöket.

Daniel och Victoria var så där härligt avväpnande och naturligt avslappnade som de blir när de arbetar tillsammans som ett team.

Efter att den kungliga power-duon anlänt fick de ta sig in till ett av skolans utrymmen tillsammans med rektor Heléne Hodges. Där pågick sedan samtalen mellan de 19 samlade personerna, dels i grupp men även i grupper om två och två. Kronprinsessan grupperades med eleven Haidar Beden, elev på Smedshagsskolan i Hässelby medan prinsen diskuterade med  Keshia Okoth, elev på Hjulsta grundskola.

Prins Daniel med Keshia Okoth.
Prins Daniel med Keshia Okoth.

Victoria vill motverka utanförskap

Anledningen till att kronprinsessan och prinsen avhandlade just dessa frågor i Hjulsta var att besöket arrangerades av kronprinsessparets stiftelse, som arbetar just med att motverka utanförskap och främja god hälsa för barn och unga, inte bara fysisk utan även psykisk.

Kronprinsessan Victoria med Haidar Beden.
Kronprinsessan Victoria med Haidar Beden.

Senare under veckan fortsatte prins Daniels arbete i Linköping där han delade ut priset ”Prins Daniels forskningsanslag till yngre lovande forskare”. Mottagare av anslaget blev i år Anna Smed Sörensen, docent i immunologi vid Karolinska institutet. Anna Smed Sörensen forskar kring lungsjukdomen sarkoidos. Men även Victoria utförde fler uppdrag på sitt håll. Bland annat tog hon med sig vandringsstaven till Ångermanland för där hon genomförde sin femtonde landskapsvandring i Sverige.

Läs mer: Modiga Victoria – på brant vildmarksvandring i Skuleskogen

Foto Kungahuset.se, Henrik Montgomery/TT

Annons