Ärliga orden om Carl Philip – sådan är prinsen egentligen: "Lite som att prata med en..."
Nu berättar Årets kock Desirée Jaks om hur det var att ha prins Carl Philip som bordsherre.
Prins Carl Philip är en man med många intressen.
Precis som sina föräldrar och syskon har han alltid arbetat hårt för det han brinner för – vare sig det handlar om racingen eller stiftelsen han grundat tillsammans med prinsessan Sofia.
Nyligen fick vi även reda på att prinsen har ett stort intresse för design, då han nu lanserat en klädkollektion tillsammans med kollegan Oscar Kylberg.
– Det här är en dröm, en vision som vi haft länge. Med förhoppningen om att någon dag kunna presentera egna produkter, berättar prins Carl Philip i en intervju med ELLE.
Orden om prins Carl Philip – sådan är han egentligen
Carl Philip har även ett stort intresse för matlagning och allt som hör till! Därför är han sedan flera år tillbaka beskyddare av Årets Kock, och sitter även i tävlingens hedersjury.
Prinsen närvarade givetvis vid årets tävling, som ägde rum den 19 oktober i Annexet i Stockholm, där han delade ut Gastronomiska Akademiens medalj i guld till Årets kock Desirée Jaks, som arbetar som kreativt ansvarig på restaurang Spesso i Stockholm.
I veckan gästade Desirée radioprogrammet Morgonpasset i P3 och berättade då bland annat hur det var att ha prinsen som bordsherre under middagen på galan.
– Han är ju superavslappnad och jättejättetrevlig, säger hon i intervjun och fortsätter:
– Man är ju lite rädd och fortfarande chockad där men han försökte lätta upp stämningen lite och är jättehärlig.
Programledaren Linnea Wikblad låter förvånad över att Carl Philip är så pass avslappnad, och frågar sedan hur man kallpratar med en prins.
– Jag tror att det faller sig ganska naturligt, det blir lite som att prata med en kompis. Vi var ju massa Årets kockar runt bordet och Jessie (Sommarström, reds. anm) har ett bra band så de satt och snackade om rally bland annat.