Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Åse hjälper prinsessan Madeleine med barnen

09 okt, 2015, 11:39
author
Annons
Barnflicka-Ase-Blomqvist

Prinsessan Madeleine sågs nyligen på barnvagns-promenad i träningskläder på Djurgården tillsammans med “journannyn” Åse Blomqvist.

Det har förekommit uppgifter om att det var Elisabeth Zimmermann, men det var det ju inte. Svensk Damtidning kan i stället berätta att nannyn heter Åse Blomqvist.

ase-Fotland-nanny-ibl

Hon var prinsessan Madeleines och de andra kungabarnens barnflicka. Nu ställer hon upp och hjälper till när Madeleine är hemma i Stockholm med prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I våras hjälpte Åse Blomqvist prinsessan Madeleine med barnen i samband med kungens födelsedag. I går var det dags igen.

Madeleine-3

Nu när prins Nicolas och prinsessan Leonore är i Sverige “hoppar” Åse in. Det måste ju kännas väldigt tryggt för Madeleine att ha sin egen barnjungfru nära till hands!

Det är en stor begivenhet som väntar på söndag. Dopet ska tv-sändas och fotografer från Europas alla hörn kommer att finnas på plats utanför Drottningholms Slottskyrka.

Annons
Ase-Blomqvist-1

Åse är från Norge och hette Fotland innan hon senare bytte namn till Blomqvist. Åse älskade att baka och blev, efter att hon slutat arbeta vid hovet, konditor. Det var till exempel hon som bakade chokladtårtan som drottning Silvia fick på sin 60-årsdag.

Flera nannys

Kronprinsessan Victorias första nanny hette Anne Högfeldt (i dag gift Ihre) och var 27 år gammal när hon började jobba år 1977. I dag är hon 65 år och har bara positiva saker att säga om jobbet:

Annons

– Det var ett hedersuppdrag.

zimmermann

Anne tog hand om kronprinsessan Victoria i två år innan Elisabeth Mattsson, i dag Zimmermann, (Elisabeth syns på bilden ovan) tog vid. Elisabeth hade hand om kronprinsessan mellan 1979 till 1991. Parallellt tog också Åse hand om kungabarnen.

Av Åsa Bönnelyche, Johanna Lejon

Foto: IBL, TT,

Annons