Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Avslöjandet om Ingrid Alexandra, 20 – misstankarna stämmer

07 okt, 2024, 09:00
Oväntade orden om prinsessan Ingrid Alexandra – efter alla skandaler i norska kungahuset.
Annons

De senaste åren har det norska kungahuset haft en hel del skandaler att reda ut. Tidigare handlade det mycket om prinsessan Märtha Louise och hennes kontroversiella make Durek, men senaste månaderna är det Marius Borg Höiby som hamnat i blickfånget.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Den 4 augusti greps kronprinsessan Mette-Marits son i centrala Oslo, misstänkt för att misshandlat en kvinna han haft en relation med, och skadegörelse efter att ha vandaliserat offrets lägenhet.

Enligt de senaste opinionsundersökningarna rasar stödet för monarkin i Norge, rapporterar norska Se och Hör, och många hoppas nu att prinsessan Ingrid Alexandra ska vända den negativa trenden.

Orden om Ingrid Alexandra

Flera norska politiker vill dessutom ändra grundlagen så att prinsessan kan kliva in som regent när det behövs.

Annons

Per Kuskner, chefredaktör för Avisen.dk, hoppas att Ingrid Alexandra får en mer framträdanden roll och att hon framöver syns mer i det kungliga rampljuset.

– Jag tror att vi kommer att se mycket mer av henne, för hon är ett solsken i ett kungahus som behöver precis det – solsken, säger han.

”Tvivlar inte en sekund”

Ja, för enligt Per Kuskner är det bara Ingrid Alexandra som kan vända den negativa bilden av det norska kungahuset – och han är övertygad om att hon kommer att lyckas.

– Det tvivlar jag inte en sekund på. Det är klart att när en så frisk, norsk tjej, jordnära och leende, kommer in från sidan, drar det saker i en annan och mer positiv riktning.

Foto: TT

Annons